RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SLIK KAN DET BLI: Skisse av Bølerlia 73b med Kiwi-butikk i førsteetasje.
SLIK KAN DET BLI: Skisse av Bølerlia 73b med Kiwi-butikk i førsteetasje. Foto: Illustrasjon: Torstein Ramberg AS Sivilarkitekt MNAL

Sier ja til butikk ingen vil ha

Byutviklingsbyråden går imot lokalbefolkningen og sier ja til butikk i parkeringshuset i Bølerlia.

BØLER: Rett før jul sendte byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) den betente saken om Bølerlia 73b videre til byutviklingskomiteen.

Byråden støtter Plan- og bygningsetatens konklusjon om at det er forsvarlig å anbefale butikk innerst i Bølerlia, utifra de trafikktiltakene som foreslås i reguleringsplanen.

Med det avviser byrådet nok en gang lokalbefolkningens høylytte protester og frykt for farligere skolevei.

Bølerlia 73

STRIDENS KJERNE: Både naboer og eiere deltok da byutviklingskomiteen var på befaring i Bølerlia i 2012. Nå får komiteen saken tilbake for ny behandling. Arkivfoto: Nina S. Olsen

Dårlig julegave

Ane Hjort Guttu i aksjonsgruppa mot butikk i Bølerlia synes byrådet har gitt lokalbefolkningen en dårlig julegave.

– Vi er fremdeles sjokkert etter at vi fikk vite dette lille julaften. Det er ikke skjedd noe nytt, næringsinteressene er tydeligvis viktigere enn alle andre hensyn, sier Guttu.

– Kommunen har uttalt at trygge skoleveier er satsningsområde i 2014, men i denne saken er det tydeligvis ikke så viktig likevel, sier Guttu.

Aksjonsgruppa har ikke tenkt å gi opp, og nå i januar sender de en deputasjon til Rådhuset. Trolig blir det også aksjoner for å markere motstanden mot butikk.

– Lokaldemokratiet og en hel bydel overkjøres i denne saken. Vi må markere vår motstand og gjøre alt vi kan for å stoppe dette, sier Guttu.

LES OGSÅ: Mener lokaldemokratiet blir overkjørt i saken om Bølerlia 73

– Tiltrengt oppgradering

Byutviklingsbyråden mener det ikke er gode nok grunner til å si nei til butikken.

– Reguleringsplanforslaget for Bølerlia 73 sørger for at en tiltrengt oppgradering av eiendommen kan skje, sier Fredriksen. Han sier også at trafikksikkerhet har vært viktig for byrådet.

– Bymiljøetaten, som er kommunens fagetat på området, har gjennomgått trafikkanalysen og vurderer at det blir en mindre trafikkøkning i forhold til dagens situasjon. Det skal gjennomføres trafikksikringstiltak for myke trafikanter og for gode siktforhold ved ut- og innkjøring til området, sier Fredriksen.

– Plan- og bygningsetaten og byrådet har vurdert alle høringsuttalelsene, men har på basis av blant annet trafikkanalysen og de forslåtte trafikksikringstiltakene ikke funnet grunnlag for å avvise saken, sier Fredriksen.

LES OGSÅ: Nasir Ahmed (A) ber byråden avvise butikk i Bølerlia

Til bystyret

Det er bystyret som har siste ord i saken om Bølerlia 73b.

Før de fatter sitt vedtak skal saken behandles i byutviklingskomiteen, som har sitt første møte i år den 22. januar.

LES OGSÅ: Kallmyr (Frp) støttet lokalmiljøet i omstridt butikkregulering

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere