*Nettavisen* Nyheter.

Sier ja til butikk ingen vil ha

SLIK KAN DET BLI: Skisse av Bølerlia 73b med Kiwi-butikk i førsteetasje. Foto: Illustrasjon: Torstein Ramberg AS Sivilarkitekt MNAL

Byutviklingsbyråden går imot lokalbefolkningen og sier ja til butikk i parkeringshuset i Bølerlia.

Klikk på bildet for å forstørre.

SINTE: Aksjonsgruppa mot butikk i Bølerlia, her ved Ane Hjort Guttu, liker ikke "julegaven" fra byrådet som sier ja til butikk. Foto: Arkivfoto: Nina S. Olsen

Klikk på bildet for å forstørre.

FRYKT: Bølerbeboere frykter at ny butikk innerst i Bølerlia vil føre til flere lastebiler på fortauene og farlige situasjoner for skolebarna i området.

BØLER: Rett før jul sendte byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) den betente saken om Bølerlia 73b videre til byutviklingskomiteen.

Byråden støtter Plan- og bygningsetatens konklusjon om at det er forsvarlig å anbefale butikk innerst i Bølerlia, utifra de trafikktiltakene som foreslås i reguleringsplanen.

Med det avviser byrådet nok en gang lokalbefolkningens høylytte protester og frykt for farligere skolevei.

Bølerlia 73

STRIDENS KJERNE: Både naboer og eiere deltok da byutviklingskomiteen var på befaring i Bølerlia i 2012. Nå får komiteen saken tilbake for ny behandling. Arkivfoto: Nina S. Olsen

Dårlig julegave

Ane Hjort Guttu i aksjonsgruppa mot butikk i Bølerlia synes byrådet har gitt lokalbefolkningen en dårlig julegave.

– Vi er fremdeles sjokkert etter at vi fikk vite dette lille julaften. Det er ikke skjedd noe nytt, næringsinteressene er tydeligvis viktigere enn alle andre hensyn, sier Guttu.

– Kommunen har uttalt at trygge skoleveier er satsningsområde i 2014, men i denne saken er det tydeligvis ikke så viktig likevel, sier Guttu.

Aksjonsgruppa har ikke tenkt å gi opp, og nå i januar sender de en deputasjon til Rådhuset. Trolig blir det også aksjoner for å markere motstanden mot butikk.

– Lokaldemokratiet og en hel bydel overkjøres i denne saken. Vi må markere vår motstand og gjøre alt vi kan for å stoppe dette, sier Guttu.

LES OGSÅ: Mener lokaldemokratiet blir overkjørt i saken om Bølerlia 73

– Tiltrengt oppgradering

Byutviklingsbyråden mener det ikke er gode nok grunner til å si nei til butikken.

– Reguleringsplanforslaget for Bølerlia 73 sørger for at en tiltrengt oppgradering av eiendommen kan skje, sier Fredriksen. Han sier også at trafikksikkerhet har vært viktig for byrådet.

– Bymiljøetaten, som er kommunens fagetat på området, har gjennomgått trafikkanalysen og vurderer at det blir en mindre trafikkøkning i forhold til dagens situasjon. Det skal gjennomføres trafikksikringstiltak for myke trafikanter og for gode siktforhold ved ut- og innkjøring til området, sier Fredriksen.

– Plan- og bygningsetaten og byrådet har vurdert alle høringsuttalelsene, men har på basis av blant annet trafikkanalysen og de forslåtte trafikksikringstiltakene ikke funnet grunnlag for å avvise saken, sier Fredriksen.

LES OGSÅ: Nasir Ahmed (A) ber byråden avvise butikk i Bølerlia

Til bystyret

Det er bystyret som har siste ord i saken om Bølerlia 73b.

Før de fatter sitt vedtak skal saken behandles i byutviklingskomiteen, som har sitt første møte i år den 22. januar.

LES OGSÅ: Kallmyr (Frp) støttet lokalmiljøet i omstridt butikkregulering

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.