RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier ja til gondol og kvinnepark


Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen aksjonerte lørdag mot den planlagte skulpurparken. Torsdag sa byrådet ja til å lage park.
Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen aksjonerte lørdag mot den planlagte skulpurparken. Torsdag sa byrådet ja til å lage park. Foto: FOTO: EIRIK HEITMANN RASCH
Byrådet har i dag sagt ja til Christian Ringnes’ skulpturpark og gondolbane i Ekebergåsen.

EKEBERGÅSEN: 80 kvinneskulpturer skal pryde Ekebergåsen hvis eiendomsinvestor Christian Ringnes og byrådet får det som de vil.

Del på Facebook

Det ble klart torsdag formiddag. Imidlertid er det slettes ikke sikkert at det blir noe av verken parken eller gondolbanen, som etter planen skal gå opp til skulpturparken.

LES OGSÅ: – Gammeldags å ta bort skog for å lage park

Aksjonerte mot parken

Lørdag som var aksjonerte Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen mot den planlagte skulpturparken. Initiativtaker Marianne Sunde anklaget da politikerne for å la seg blende av Ringnes' planer.

– Ekebergskogen er den siste sentrumsnære skogen vi har, og som brukes av folk fra hele Oslo. Vi ønsker å bevare muligheten til å ri i skogen og fortsatt nyte byens vakreste utsikt fra benkene. Vi ønsker å la blikket hvile på fjorden og øyene, ikke på ni meter høye skulpturer, sa hun, og fortsatte: 

– En naturskog er et kunstverk i seg selv, og kan aldri bygges opp igjen. Vi anklager ikke Christian Ringnes for å være den strategen og investoren han er. Vi anklager våre politikere som lar seg blende, og ikke evner å se konsekvensene av hva de setter i gang, fortalte hun til et entusiastisk publikum.

Mener det er feil at kulturminnene blir ødelagt

Eiendomsinvestoren selv er naturlig nok fornøyd med byrådets vedtak.

– Det var veldig hyggelig, sier Ringnes til Nrk Østlandssendingen.

Også byrådet er fornøyd med eget vedtak, og mener Oslo nå vil få en ny attraksjon. Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen mener det er feil at skulpturparken vil ødelegge kulturminnene i området.

– Her skal folk få oppleve flotte skulpturer. Det gir Oslo en ny attraksjon og får fram kulturminnene på en helt annen måte. Nå får vi mulighet til å gjøre et så viktig skogsområde tilgjengelig for mange flere, sier han til Nrk.

På tross av vedtaket torsdag er det ikke sikkert at det blir skulpturpark. Byrådet er avhengig av støtte fra et flertall i bystyret. Foreløpig er det usikkert hva flertallet havner på, og også når saken skal behandles i bystyret.

Vil du ha skulpurpark i Ekebergskogen? Si din mening i kommentarfeltet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere