RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier ja til Huken

Ifølge Magne Gjelseth kommer Oslo Frp til å si ja til utvidelse av Huken pukkverk i Lillo- marka. Men da må "miljøtunnelen" i Fossumveien droppes.

STOVNER/HØYBRÅTEN: Partiet går høyst trolig inn for Oslo Vei sine omstridte planer om å grave seg ytterligere 190 dekar innover i Lillomarka, slik at driften av pukkverket kan forlenges frem til 2051. Dette kom frem da bydelsutvalget på Stovner hadde sitt første møte etter fellesferien sist torsdag. Faktisk forsøkte partiet å få flertallet med på å si ja til utvidelsesplanene, noe som ble kontant avvist.

Må utrede mer

Stovner Fremskrittsparti er positiv til Oslo Veis planer for Huken pukk- og asfaltverk. Men de er - som alle andre - skeptisk til å legge miljøtunnel ned i Fossumveien.
Vi kan ikke akseptere at vi skal ha 1500 lastebiler i døgnet rett inn i Stovner bydel. Det blir biler hvert 3. minutt. Det blir køer og forurensning, sier Gjelseth til Lokalavisen Groruddalen.
Forslaget om å si ja til Huken og nei til tunnel, fikk ikke flertall i bydelsutvalget. Flertallsbeslutningen ble å uttrykke bred skepsis til planene. BU-leder Tore Ludt er forundret over Frp.
Det henger ikke på greip at man godtar utvidet bruk av Huken og samtidig sier at det er greit bare man ikke legger biltrafikken i vår bydel. Det som er synd med forslaget deres, er at bilene da vil komme ut et annet sted. Det høres ikke fornuftig ut, sier Ludt.
Han understreker at konsekvensen av Frp sitt forslag ville blitt ja til Huken, et syn han tror få andre i bydel Stovner.
Slikt sett er dette nytt for meg, men hvis det ikke er knyttet noen realistisk veiløsning til forslaget, så henger det ikke på greip, mener Ludt.

Fossumdiagonalen

Gjelseth vil ha utredet flere tunnelalternativer, slik at trafikken kan munne ut i Østre Aker vei et sted. Han ser for seg en kobling mot Fossumdiagonalen.
Jeg har bedt dem utrede et annet alternativ nær utløpet ved Jernkroken. Det går an å lage tunneler flere steder i Oslo, bare viljen er der, sier Gjelseth.
Han er lite fornøyd med nabopartiet i Grorud, som sa ja til miljøtunnel i Stovner bydel.
Det er veldig uheldig at de gikk inn for å legge tunnel i en annen bydel. Nå må vi finne en løsning som gavner alle, påpeker Gjelseth. Han mener utvidelse av Huken pukkverk er et godt prosjekt, både av hensyn til miljø og arbeidsplasser. Gjelseth er ikke bekymret over at ytterligere 190 dekar av marka blir rasert.
Jeg tror partiet blir nødt til å si ja til Huken. Her er det en god del arbeidsplasser, og vi har bruk for stein. Skal vi hente det andre steder, fra Jessheim og Nannestad, blir det mer forurensning, argumenterer han.
Varaordfører Svenn Kristiansen legger ikke skjul på at det mest sannsynlige er at Frp sier ja til slutt.
- Vi kommer til å legge stor vekt på hva lokallagene mener om saken, men vi har ikke fattet noe formelt vedtak enda, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere