Sier ja til større senter

BLIR NYTT: Stovner senter får seg en real ansiktsløftning. Byråd for byutvikling i Oslo, Bård Folke Fredriksen mener oppussingen gir området et løft.

BLIR NYTT: Stovner senter får seg en real ansiktsløftning. Byråd for byutvikling i Oslo, Bård Folke Fredriksen mener oppussingen gir området et løft.

Stovner senter foreslås utvidet med nær 5000 m². Byrådet er positive.

STOVNER: – Utvidelsen av Stovner senter spiller en sentral rolle i utviklingen av Bydel Stovner, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H) i en pressemelding mandag formiddag.


Hensikten med planforslaget er at Stovner senter skal utvides mot vest med ca. 4800 m². Utvidelsen innebærer ombygging av senteret, oppgradering av fasader og innganger, ny parkeringskjeller og opprustning av senterets utearealer.

Nytt torg

Senteret skal få en ny og mer synlig hovedinngang som vil henvende seg mot et nytt torg med serveringsmuligheter og et trappeamfi. Trappeamfiet kan fungere som en urban møteplass med sitteplasser og beplantning. I fortsettelsen av torget og trappeamfiet etableres Linjeparken.


– Det er svært positivt for området at senterets fasader og utearealer oppgraderes. Torget, trappeamfiet og Linjeparken vil tilføre et nytt byrom med attraktive muligheter for lek, rekreasjon og utendørs arrangementer, sier byråden.

Linjeparken kommer i forlengelse av torget og det nye inngangspartiet til senteret. Parken skal bli et pent grøntområde tilrettelagt for lek og aktiviteter med blant annet balløkke. Parken får en egen turvei, det skal utformes sitteplasser, et bekkedrag skal åpnes og det blir muligens anlagt et vannspeil.

Estetisk løft


Linjeparken etableres mellom senteret og Karl Fossums vei og videre ned til Fossumdumpa. Etablering av parken medfører en omlegging og forbedring av det lokale veinettet og bussterminalen ved Stovner t-banestasjon. Linjeparken, vei- og bussterminalutbedringen finansieres av Groruddalssatsningen.


– Byrådet er positive til at Stovner senter vil framstå med en mer åpen fasade og mener at utvidelsen i kombinasjon med torget og den grønne parken vil gi området et estetisk løft, sier Fredriksen.

Utvikling av Groruddalen handler om buss

Stovner trenger mer enn pynt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.