RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sier JA til trikke-ring


SVs Andreas Behring og APs Rina Mariann Hansen støtter helhjertet opp om initiativet «Gamlebyen Ring». Nå fremmer de forslag om trikkering i bystyret. – Det vil være oppsiktsvekkende om Venstre var imot, sier de.
SVs Andreas Behring og APs Rina Mariann Hansen støtter helhjertet opp om initiativet «Gamlebyen Ring». Nå fremmer de forslag om trikkering i bystyret. – Det vil være oppsiktsvekkende om Venstre var imot, sier de.
Ap og SV støtter beboergruppene i Gamle Oslo, som vil ha Gamlebyen Ring for trikken. Før jul fremmes forslaget i bystyret.

GAMLE OSLO: Østkantavisa har tidligere skrevet om «Gamlebyen Ring», hvor trikkeskinnene i Schweigaards gate beholdes, og hvor Bjørvika-trikken kobles til Ekebergbanen ved Oslo Hospital og går i ring rundt Middelalderbyen.

LES SAKEN: Vil ha trikke-ring rundt Gamlebyen

Andreas Behring i SV og Rina Mariann Hansen fra Ap har latt seg begeistre av forslaget.

– Det er kjempekult og morsomt at beboere har kommet opp med dette, sier Behring.

LES OGSÅ: VENSTRE FØLGER SAKEN VIDERE: Ola Elvestuen synes trikkeringen er interessant og tar til orde for å utrede saken.

– Når beboere bruker ressurser på noe som kan bli bra for byen, bør vi politikere lytte, sier Hansen.

Bystyret

De to partiene fremmer altså følgende forslag i bystyret.

– Trikkeskinnene i Schweigaards gate beholdes.

– Byrådet bes komme tilbake til bystyret med en vurdring av å lage trikkering i Gamlebyen basert på sammenknytning av traseen i Schweigaardsgate og den nye Fjordtrikken.

– Byrådet bes komme tilbake til bystyret med vurdering av å flytte Fjordtrikkens trasé fra Bispegata til Kong Håkon 5s gate eller Lohavngata.

Venstre

De håper at Venstre stiller seg bak og danner et flertall i bystyret. Da må byrådet følge opp videre.

– Det ville være oppsiktsvekkende om Venstre var mot et slikt forslag, mener Hansen.

Behring synes trikkeopplegget er en genistrek.

– Det er veldig godt og riktig tenkt. Nå har vi mulighet til å få til noe som er relativt rimelig og en stor fordel for Bjørvika. Vi må gripe muligheten med begge hender, sier han.

At de to er entusiastisk innstilt til trikken er ingen bombe. Men ifølge Hansen innebærer trikkeopplegget mye nytenkning.

– Dette er et veldig passasjertungt område, og bussene er alt sprengt. Her kan vi få dem over på trikk i stedet. Du kombinerer nye og gamle linjer på en bra måte. Ap er alltid for ting som kan gi en enda bedre kollektivtrafikk, sier hun.

– Det gir også muligheter til å utvide linjene til Helsfyr senere. Hvis vi river opp skinnene, lar vi sjansen gå fra oss. Da er det mye tyngre å etablere tilbud igjen senere, sier Behring.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere