*Nettavisen* Nyheter.

Sier nei til basestasjon fra Telenor

Beboerne i Voksensetertunet Huseierforening vil ikke ha basestasjon i nærheten av lekeplassen og husene. Fra venstre: Rolf Graf, Sveinung Bekken og Olav Livsønn Bekken.

Voksensetertunet Huseierforening sier nei til en planlagt basestasjon i nabolaget. - Vi vil ikke ha denne risikoen, sier Rolf Graf på vegne av foreningen.

VOKSENKOLLEN: For en stund siden dumpet en et nabovarsel fra Telenor ned i postkassene til beboerne på to boligtun i Voksenkollveien. Telenor informerte om en planlagt etablering av basestasjon. Denne skal sørge for bedre dekning for det mobile bredbåndet. Men med Akerspostens artikler om stråling friskt i minnet, reagerte Voksensetertunet Huseierforening. En underskriftsliste fra beboere i området er levert. Og i forrige uke dro de med en delegasjon til Telenors hovedkvarter på Fornebu. Der la de frem sin protest mot Telenors plan. Selskapet lyttet til beboernes innvendinger. Tilbake fikk de forsikringer om at strålingen ikke utgjør noen helsefare.

Vil velge selv

Men beboerne vil ikke ta den sjansen.

- Ingen kan per i dag garantere at det ikke er helseskadelige følger av stråling fra basestasjoner. Tvert i mot kan det tyde på at folk stadig får flere plager som følge av at det etableres basestasjoner der vi bor, sover, arbeider og går på skole, sier Rolf Graf

- Vi vil ikke ha denne risikoen 24 timer i døgnet. Vi vil velge selv. Og vi velger at vi ikke vil ha, og ikke trenger denne dekningen. Mobildekningen er bra nok her oppe og vi har superbredbånd via fiber som nettopp er lagt i bakken så vi har det vi trenger, sier Graf.

Tett befolket

Området er tett befolket av barnefamilier med 40 eneboliger og delte boliger. Om lag 100 barn og 80 voksne bor i området. Basestasjonen er planlagt plassert rett ved en lekeplass. 40 boliger er også godt innenfor radiusen for stråling. Huseieforeningen krever derfor en annen plassering av basestasjonen.

- Planlegging av en basestasjon i umiddelbar nærhet til stedets lekeplass, i tillegg til at den blir liggenede tett opp mot tre boligtun, kan vi ikke godta, sier Graf.

Han peker også på at stadig nye barn kommer til i området.

- Ryddige

Beboerne føler de blir hørt av Telenor.

- De viser en fair og ryddig holdning i denne prosessen. De tar oss på alvor. Vi er ikke i mot teknologisk framskritt, men vil begrense den strålingen som alle får 24 timer I døgnet 365 dager i året, sier Graf.

Brevet med underskriftene og protestene er sendt til plan- og bygningsetaten. Det er denne etaten som eventuelt sier ja eller nei til den planlagte plasseringen av basestasjonen. Dermed vil det neppe skje mer i saken før etter sommerferien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.