Sier nei til cruiseterminal på Hjortneskaia

Bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard vil ikke ha ny cruisehavn på Hjortneskaia, og mener det er alt for dårlig med plass for et så stort prosjekt.

Bydelsutvalgsleder Bjarne Ødegaard vil ikke ha ny cruisehavn på Hjortneskaia, og mener det er alt for dårlig med plass for et så stort prosjekt. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

Leder for bydelsutvalget Bjarne Ødegaard i Frogner er sterkt imot forslag om ny cruiseterminal på Hjortneskaia.

Det er i dette omrdådet det er foreslått ny crusiekai med ny pir på Hjortneskaia. Foto: FOTO: Anita Bakk Henriksen

OSLO: Det har i forbindelse med regulering av området vært en egen utredning på oppdrag fra byråden om å se på alternativ løsning for ny cruiseterminal.

Del på Facebook

Det har da kommet opp forslag om Hjortnes som cruiseterminal, noe som betyr da at de kan ta imot cruisebåter.

– For stort

– Det krever større fasiliteter i form av nytt bygg, og da har de foreslått en ekstra kai mot Kongen. Dette går vi imot fordi det mener vi blir et alt for stort prosjekt, i tillegg til at det sannsynligvis ikke er plass. Det vil være til ulempe og fare for all den småbåttrafikken som går ut og inn fra Frognerkilen, sier Ødegaard og påpeker at Frognerkilen er en av Oslos to store småbåthavner.

Samtidig understreker BU-lederen at bygdøyferjen går frem og tilbake der, og den vil også bli påvirket av et slikt forslaget.

– Dette forslaget må være i strid med den opprinnelige fjordbyplanen hvor man nettopp skulle avikle havnevirksomheten opp mot boområdene, sier Ødegaard.

Foreslått høyhus

I forbindelse med alt dette har Oslo havn foreslått en utbygging av området, med et nytt høyhus/tårn som skal ligge her.

– Jeg skjønner problemstillingen, og at man ved enkelte tilfeller kan tillate slike høyhus slik at det blir mer rom nede på bakken, men vi som representerer lokalmiljøet må se på hvilke konsekvenser dette ha her i området. Videre vil et slikt høyhus lett kunne skjemme den vakre innseilingen til Oslo, og ødelegge helheten ved Fram/ Skjøfartsmuseet, Kongen og Dronningen og helheten disse utgjør med de vakre åsene i bakkant.

I tillegg til å forstyrre miljøet så forvinner deler av småbåthavnen som ligger her, og det vil også kunne gå utover Kongeskipet som alltid har ligget ved bøye utenfor Kongen.

Høyre har nå fått tilslutning i BU til et alternativt cruiseanløp utenfor Lysakerfjorden eller Bundefjorden.

– Da er det mulig å kunne bringe passasjerer inn til land ved hjelp av båt, slik det gjøres i mange andre land.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.