*Nettavisen* Nyheter.

Sier nei til narkotika

Elever i 6. klasse på Ekeberg skole lyttet ivrig Foto: Finn Helge Hartmann

I anledning den store Tulipanaksjonen som var 23. og 24. april, avla Lions Club Oslo/ Ekeberg sitt årlige besøk på Ekeberg Skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

I år var det besøk av en politimann med hunden sin Tara, som fortalte fra sitt daglige arbeid Foto: Finn Helge Hartmann

EKEBERG: Lions har holdningsskapende og forebyggende arbeid mot narkotika og rusmidler som et av de viktigste innsatsområdene. Tulipanmotivet, med den friske og den brukne Tulipan, er Lions Merke i kampen mot narkotika. Arbeidet finansieres gjennom Lions Tulipanaksjon, som arrangeres hvert år.

Lions har helt siden 1980 engasjert seg i kampen mot narkotika, og innsamlingsaksjonen Lions Tulipanaksjonen har vært arrangert hvert år siden 1982. Tulipanene er en gest, en "kvittering" for støtten til vårt forebyggende barne- og ungdomsarbeid.

For forebygging er viktig. Alle rapporter om sammenhenger mellom oppvekstvilkår, bruk av rusmidler, volds statistikk og rapporter fra domstolene sier det samme - forebyggende tiltak er noe av det viktigste Vi kan gjøre for barna våre.

De innsamlede midlene fra Lions Tulipanaksjon går uavkortet til lokale tiltak, slik som rusfrie konserter, informasjonsarbeid, ungdomsklubber, sportsarrangementer etc.

Skolen er en av de viktigste arenaene i dette forebyggende arbeidet.
- Et godt skolemiljø¸ er et dårlig rusmiljø, sa en av lederne som har vært på kurs i vårt undervisningsopplegg, "Det er mitt valg". Programmet legger vekt på å utvikle både skole- og læringsmiljøet og barns sosiale kompetanse.

Det er 6.klassingene - det vil si avgangsklassene, som hvert år blir invitert til en times tid i skolens aula med prat rundt om problemet narkotika.

Gjemte narkotika
I år var det besøk av en politimann med hunden sin Tara, som fortalte fra sitt daglige arbeid rundt i distriktet. Han gjemte litt narkotika i en av elevenes sko og litt i et rom ved siden av. Hunden brukte ikke lang tid på å finne stoffet og det var artig å se hundens glede og stolthet. Slike hunder er meget sosiale, lydige og snille samt svært gode til å søke. Luktesansen til mennesker er som et A4 papir på Ullevål Stadion, mens hunden kan lukte hele.

Ringvirkninger
Etterpå var det to politikvinner fra Manglerud Politistasjon barne- og ungdomsavdeling som fortalte om sitt arbeid både generelt og fra vår bydel, spesielt vinklet mot farene ved bruk av rusmidler samt straffene. Det kom også frem at kom en inn i strafferegistret var det flere yrker, utdannelse og feriesteder, som en blir utestengt fra. Elevene hadde et stort engasjement og spørsmålene sto i kø og var svært relevante.

Det hele ble avsluttet med utlevering av T-skjorter med lions tulipanmotiv med teksten nei til narkotika fra Lions Club Oslo/Ekeberg. Avslutningsvis var det stor jubel fra elever og lærere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.