RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MISTER LÆREREN: Guri Riksaasen er kritisk til forutsigbarheten i Osloskolenes budsjetter når Lusetjern skole må si opp fem lærere og slå sammen klasser, blant annet til sønnen Per (7).
MISTER LÆREREN: Guri Riksaasen er kritisk til forutsigbarheten i Osloskolenes budsjetter når Lusetjern skole må si opp fem lærere og slå sammen klasser, blant annet til sønnen Per (7). Foto: FOTO:ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Sier opp lærere og slår sammen klasser

Lusetjern skole har sagt opp fem lærere og slår sammen klasser på 1.-3.-trinn. – Uforutsigbart og trist mener Guri Riksaasen.

HOLMLIA: De fem lærerstillingene (4,3 årsverk) ble sagt opp i januar, men skolen har plikt til å lønne læreren til de finner seg en annen jobb. Elever og foreldre ble varslet 22. mars om at den ene lærerens siste arbeidsdag var 27. mars.– Det er for dårlig informasjon og det skaper usikkerhet og uforutsigbarhet. Skolen har vist om dette siden det gikk brev fra rektor til driftsstyret 18. januar, sier Guri Riksaasen som er mamma til Per (7) som går i første klasse og bydelspolitiker for SV.

LES OGSÅ:

Har ikke oversikt

Slår sammen mens de har ressurser

– Rektors ansvar

Kritisk for Osloskolen

Hun reagerer på skolens uforutsigbare budsjetter og at kuttene kommer midt i skoleåret.

– Lusetjern er en fin liten skole med flotte elever og lærere. Det er synd at de skal radbrekkes av byrådets budsjettprioriteringer. Det er kritisk at Osloskolen har så knappe ressurser at de ikke kan drive med forutsigbarhet gjennom skoleåret. Forutsigbarhet er det viktigste for elevene på 1.-3.-trinn, sier Riksaasen.

Sønnen Per (7) synes det er leit å miste favorittlæreren og gå fra 16 til 24 elever i en klasse.

– Den beste

– Det synes jeg er veldig leit, hun er den beste læreren og jeg må venne meg til nye ting. Når jeg skal begynne i andre klasse, før jeg ny lærer da også? spør førsteklassingen.

– Ungene knytter seg utrolig mye til sin første lærer. Når de blir flere i klassene får ikke elevene den tette oppfølgingen og tilrettelagte opplæringen de har behov for. Hvis det er slik at uforutsigbare budsjetter fører til klassesammenslåinger midt i skoleåret på flere skoler er det ikke forsvarlig, sier Guri Riksaasen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere