Siggen (83) dro fra Arktis til Antarktis

 

 

11. september i fjor la Siggen Myhre (83) fra Montebello ut på sitt livs store reise, fra Arktis til Antarktis. 25. mars stiller hun i Ullern menighetshus.

Klikk på bildet for å forstørre.

Siggen Myhre ute til sjøs. foto: utlånt

MONTEBELLO: ? Den største utfordringen blir den tiden jeg har til rådighet, i forhold til alt jeg har lyst til å fortelle. I løpet av turen på 81 dager opplevde jeg så enormt mye. Derfor har jeg kalt foredraget "Fra Arktis til Antarktis på 81 dager, glimt fra en reise", sier Myhre.

Drømmen om Sydpolen

I en årrekke hadde den geologineresserte pensjonisten drømt om en tur til Sydpolen. Så når noen spurte om hva hun ønsket seg til bursdagen nevnte Myhre, år etter år, at hun ønsket seg en tur nettopp til Sydpolen.

? For tre år siden så jeg at hurtigrutens polarskip "Fram" hadde turer til Sydpolen og dit dro jeg. Etter den erfaringen ønsket jeg å se Grønland øst, da jeg hadde besøkt vestsiden tidligere, sier hun.

Så, den 11. september startet turen som som skulle vise seg å bli en uforglemmelig opplevelse for Siggen Myhre.

? Det startet med fly fra Gardermoen til København og fra København til Grønland. Derfra gikk turen med hurtigruten, og på hele den turen må jeg understreke at jeg ikke kunne hatt det bedre, smiler hun.

På vei mot målet

Grønland ble en opplevelse av de sjeldne for den spreke pensjonisten og ved den første reisens slutt i Reykjavik, la Myhre ut på neste reise, med kurs mot Antarktis.

? Denne turen gikk sydover mot de britiske øyer derfra over til Canada, langs Amerikas østkyst, gjennom Panamakanalen og videre til Antarktis. På turen ble jeg kjent med en morsom og allsidig amerikanerinne som var ti år yngre enn meg. Vi koste oss ordentlig sammen og i Key west i Florida opplevde vi noe svært morsomt sammen, sier hun.

I luften

Myhres venninne fortale at det var en ting hun hadde gjort tidligere som hun rett og slett måtte oppleve igjen.

? Det var strålende sommervær og vi ble tatt ut i en båt og kjørt et stykke utover. I båten satt det også noen andre par som etter hvert ytret at de var glade for at det var vi som skulle prøve først. Vi skulle paraglide, jeg og venninnen min sammen og med noen stropper rundt skuldrene og under baken bar det til himmels for oss begge, humrer hun.

Etter turen ble det svært mye oppmerksomhet på den tøffe, norske damen. Hun ble kalt modig og uredd, hvilket hun til dags dato er uenig i.

? Jeg var ikke redd, jeg visste jo ikke helt hva jeg skulle være med på, bare at det var morsomt. Så derfor var jeg jo ikke modig, sier hun.

Før foredraget i Ullern menighetshus kommer Myhre med en liten oppfordring; De som vil høre om pingvinene skal vite at de kommer til slutt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.