*Nettavisen* Nyheter.

Signe (16) drømte om scenelivet fra hun var fem

TOPPLASSERING: 16 år gamle: Signe Eides "I'm Fine", "Failure", og "Someone" på andre-, tredje- og fjerdeplass i Bandwagon Oslo. (Foto: Trine Solberg)

Signe Eide har hengt på festivaler siden hun var fem, og drømte lenge om å få være en av dem på scenen. Nå ligger hun på andreplass i Bandwagon Oslo.

Klikk på bildet for å forstørre.

KJØRER PÅ: – Jeg vil ut og spille og jeg vil folk skal høre musikken min og bli glade, sier Signe Eide. (Foto: Trine Solberg)

ULLERN: – Det er sykt. Det var ikke noe jeg hadde forventet, men det er veldig kult. Sånt gjør at jeg får lyst til å fortsette videre, forteller 16-åringen fra Montebello.

Det er de selvskrevne låtene "I'm fine", "Failure" og "Someone" som nå er stemt frem til henholdsvis andre-, tredje- og fjerdeplass i Bandwagon.

Singer/songwriter med ekstra krutt

Blant inspirasjonskildene er Tracy Chapman og og tross alderen er det er en voksen stemme som synger tekster om mestringsfølelse, feiling og sinne.

Selv plasserer Eide musikken et sted mellom pop og singer/songwriter-sjangeren, dog med litt mer futt.

– Jeg prøvde å komme meg over på noe mer rocka, men det føltes ikke riktig. Jeg er fortsatt under utvikling og har vel kanskje ikke funnet min helt egen stil enda. Jeg liker å ha litt forskjellige veier å gå i og ikke binde meg til en sjanger, forteller hun.

Låtene oppstår når hun sitter hjemme og klunker på gitaren.

– Jeg begynner med et par akkorder eller noe bra fingerspill, så synger jeg det som faller meg inn og spiller videre på det om jeg liker det,

– Jeg henter inspirasjon i det som skjer rundt meg og har for eksempel skrevet en sang i rent sinne, som faktisk ble ganske bra. Jeg skrev også sangen "Little Girl", etter 22. juli.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG STEM PÅ DIN FAVORITT HER

Takker festivallivet

Eide har drevet med musikk hele livet. Hun har spilt piano og sunget i kor siden hun var liten, og for tre år siden tok hun frem gitaren og er selvlært gitarist.

Da hun var fem tok foreldrene henne med på Øyafestivalen. og første turen på Norwegian Wood tok hun som åtteåring.

Festivalsomrene har bidratt til drømmen om å en dag stå på scenen selv.

– Jeg har veldig musikkinteresserte foreldre som har tatt meg med på festivaler og konserter fra jeg var liten av, og det er jeg veldig takknemlig for. Jeg har alltid vært veldig glad i å være på konsert og se hvordan folk trives på scenen, forteller hun.

Å skrive sanger begynte hun med allerede på barneskolen, etter et lite dytt fra låtskriveren Karin Park, som blant annet skrev årets norske Eurovision-låt for Margaret Berger.

Hun var nemlig Eides musikklærer på barneskolen, og ga den unge jenta beskjed om at hun burde komme seg ut og vise hva hun kan.

– I syvendeklasse skrev jeg min første egne låt og hun sa at jeg ikke bare måtte sitte på rommet mitt og synge for meg selv, men ut og opptre.

LES OGSÅ: "Anonyme" rockere er favoritter i Bandwagon

Klar for mer musikk

Siden da har hun vært med i UKM to ganger og kom begge gangene til Oslo-finalen. I fjor var hun i finalen i Urørts Musikk under 16.

LES OGSÅ: Signe spilte på Fabian Stangs kontor

Som artist og sammen med Trefoldighet jentekor har hun spilt på alle de store Oslo-scenene utenom Rockefeller. Den første hele konserten spilte hun som fjortenåring, under åpningen av Popsenteret.

– Jeg var jo utrolig nervøs, men det var kjempekult. Jeg fikk mitt eget opplegg backstage og det hele var veldig stort for meg. Folk som hørte på syntes det var bra, så det førte til at jeg fikk flere oppdrag, forteller Eide.

I dag "naila" 16-åringen en sekser på sin siste eksamen på Majorstuen skole, og er nå klar for å satse mer på musikken. Til høsten har hun søkt musikklinja på Foss.

– Nå er jeg nettopp ferdig med grunnskolen, så nå kjører jeg på, forteller Eide, som har flere konsertplaner i sommer.

Blant annet spiller hun på stemmerettsjubileet foran Stortinget på tirsdag.

– Jeg vil gjerne få musikken ut. Jeg vil ut å spille og jeg vil at folk skal høre musikken og bli glade. Jeg meldte meg på Bandwagon fordi jeg har lyst til å komme meg et steg videre.

Hør alle Bandwagon-bidragene, og stem på dine favoritter, her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.