Signerte kontrakt til 400 millioner

Energigjenvinningsetatens direktør Helge Heier (t.v.) og administrerende direktør Erik Reinertsen i ingeniør- og entreprenørselskapet Reinertsen AS signerer kontrakten til en verdi av svimlende 400 millioner kroner.

Energigjenvinningsetatens direktør Helge Heier (t.v.) og administrerende direktør Erik Reinertsen i ingeniør- og entreprenørselskapet Reinertsen AS signerer kontrakten til en verdi av svimlende 400 millioner kroner.

Byggestarten på gigantprosjektet EGE 2010 ble igangsatt av en stolt byråd.

En fornøyd samferdsel- og miljøbyråd Peter N. Myhre gravde i gang den storstilte utbyggingen.

KLEMETSRUD: Vi er i gang, halvannet år etter bystyrevedtaket. Det synes jeg viser at Energigjenvinningsetaten har god gjennomføringsevne, sier byråd Peter N. Myhre (FrP) etter at han selv har tatt de første grepene med gravemaskinskuffen der det skal gjøres forberedende arbeide til ovnslinje 3.

Naboer

EGE 2010 (se faktaboks) blir presentert som et av Oslo kommunes største miljøprosjekter noensinne, men naboene er ikke like begeistret for å måtte bo i et anleggsområde.

Til naboene vil jeg si at dette er et anlegg som så mange andre i vår by, men at vi skal gjøre alt vi kan for at de ikke skal lide. Alle har vi nok et eller annet i nærheten av der vi bor, som vi skulle ønske dit pepper`n gror, sier Myhre.

Blir fornøyde

Biobrenselanlegget som Hafslund Fjernvarme vil bygge, er ikke en del av EGE 2010, men det legges opp til bygging i tilknytning til Klemetsrudanlegget. På folkemøtet 17. juni lovet bystyrepolitikere fra SV, Høyre, FrP, Venstre og Ap, at det må legges frem mer enn ett alternativ til plassering av biobrenselanlegget.

Vil byråden oppfylle kravet fra bystyrepolitikerne, som har sagt at det må utredes mer enn en plassering av biobrenselanlegget?

Nå kommer det en reguleringsplan og en konsekvensutredning, og i den prosessen regner jeg med at både Hafslund og naboene til anlegget blir fornøyde til slutt, sier Myhre.

Kontraktsignering

Fredag satte byråd Peter N. Myhre i gang det offisielle byggearbeidet, men også en annen stor begivenhet fant sted på Klemetsrud:

En kontrakt verd 400 millioner kroner, med muligheter på ytterligere opsjoner, ble undertegnet mellom EGE direktør Helge Heier og administrerende direktør Erik Reinertsen i ingeniør- og entreprenørselskapet Reinertsen AS.

Reinertsen skal utføre forprosjektering og forberedende arbeider. På Klemetsrud skal det nå bygges en ny ovnslinje og et anlegg for utsortering av matavfall.

Arbeidet med å bygge et biogassanlegg er forsinket fordi rammetillatelsen er påklaget. Det er klart at det skal lages en nærmiljøutredning, men akkurat nå venter EGE på avklaring på hva denne skal inneholde og hvem som skal ha den på høring.

En trafikkanalyse er alt gjort, den viser at når EGE 2010 er ferdig, blir trafikken til anlegget opp mot doblet, litt avhengig av kapasitet på anlegget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag