*Nettavisen* Nyheter.

Sigøynerne inntar Skillebekk

Det beste ved romfolkest kultur er musikken, mener Harald Medbøe. Her fra fjorårets sigøynerfest på Tinkern.

I ettermiddag arrangerer forfatter og fotograf Harald Medbøe sigøynerfest et steinkast fra sin egen veranda - på Tinkern på Skillebekk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slik vil bildene henge i trærne på Tinkern i kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Portrett fra boken "Rrom".

TINKERN/SKILLEBEKK: Medbøe er godt bevandret i romfolkets kretser: for tre år siden gav han ut "Rrom" på Futurum forlag - en tekst- og billedbok som dokumenterte romanifolkets livsførsel og kultur.

I ettermiddag fra klokken 17:00 gir han Frogner-beboere muligheten til å oppleve noe av det han selv opplevde på sin fem år lange reise i Romania - og du trenger ikke dra lengre enn til Tinker'n på Skillebekk.

Sigøynerstjerne spiller

- Tudor Lakatos, landskjent artist i Romania, opptrer sammen med utvalgte musikere av ypperste klasse. Her vil vi kunne oppleve det beste ved romfolkets kultur: deres musikk, sier Medbøe i en e-post til Lokalavisen.

Lakatos nyter stor respekt i hjemlandet, og er blant annet kjent for sine Elvis Presley-tolkninger.

Fest for alle

I anledning festet vil parken bli dekket med store bilder fra Medbøes bok.

Medbøe forteller at vedlikeholdsavdelingen i Bydel Frogner har hjulpet til med å henge bildene opp i trærne som omkranser parken.

Da vi snakker med ham på telefon sier han at valget har falt på Tinkern fordi han ønsker å bidra med noe i sitt eget lokalmiljø - han ser tross alt parken fra sin egen veranda.

- Tinkern egner seg perfekt til dette arrangementet, det er bare å håpe at lokalbefolkningen kjenner sin besøkelsestid og kommer innom for å nyte heftige toner og rytmer, sier Medbøe.

- Jeg har lagt arrangementet til klokken 17 slik at også barn kan få være med, legger han til.

Årlig tradisjon

Ta med mat og drikke, og møt opp klokken 17:00, lyder oppfordringen.

- Musikerne spiller for hatten, men vårt lokale rørleggerfirma Krogstad & Baczewski er med på å støtte arrangementet, sier Medbøe.

Han håper å gjøre sigøynerfesten til en årlig tradisjon på Skillbekk. Arrangementet avvikles for tredje år på rad i ettermiddag.

I høst vil Medbøe stille ut bildene fra "Rrom" i Sibiu i Romania, etter invitasjon fra sigøynerkongen Florin Cioaba. Men før det stilles de altså opp i trærene på Skillebekk, akkopagnert av ekte sigøynermusikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag