RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sigrid (16) savnet fra Østensjø


Politiet etterforsker forsvinningssaken med store styrker.
Politiet etterforsker forsvinningssaken med store styrker. Foto: Foto: Aina Moberg
Et stort søk er satt i gang etter at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ikke kom hjem som avtalt natt til søndag.

ØSTENSJØ: – Det vi vet er at hun har gått hjem mellom klokka 24 og 00.30, og så har hun da ikke kommet hjem som avtalt, sier innsatsleder i politiet, Bryan Skotnes til dittOslo.no.

Det var foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne som meldte henne savnet. Schjetne hadde vært på besøk hos en venninne lørdag kveld, og skulle komme hjem 00.30.

Da hun ikke dukket opp ble foreldrene bekymret, og satte selv i gang søk i nabolaget. De fant da jentas sko og mobiltelefon ved en barnehage i nærheten. Der stopper alle spor.

FØLG SAKEN OM SIGRID GISKEGJERDE SCHJETNE HER

Hørte skrik

Skotnes forteller at politiet da ble varslet. De har foretatt et omfattende søk i området med politihunder, Norske Redningshunder og Røde Kors, men søket er nå stoppet fra politiet sin side.

– Nå er vi ferdig med den operative fasen, og vi har gått over i etterforskningsfasen. Det betyr at vi nå snakker med nøkkelvitner og forsøker å samle så mye informasjon som mulig, sier Skotnes.

Anne Mette Sætre er nabo til barnehagen der jentas mobiltelefon og sko ble funnet. Hun forteller om mistenkelige lyder lørdag kveld.

Jeg hørte skrik mellom 00.30 og 01. Det hørte ut som om noen ikke hadde det godt, men så ble det helt stille, forteller hun.

Sætre har søndag snakket med politiet, og innsatsleder Bryan Skotnes bekrefter at de har fått inn meldinger om lyder i området.

– Vi har informasjon om at det er hørt forskjellige lyder i området, men det trenger ikke å være noe unormalt med det. Det er jo ofte at det hyles og skrikes av berusede personer, så det trenger ikke å ha noen sammenheng, sier Skotnes.

Holder alle muligheter åpne

Men har dere mistanke om at det ligger noe kriminelt bak forsvinningen?

– I utgangspunktet holder vi alle spor åpne. Det er klart at det oppleves som mistenkelig og rart når man finner sko og mobiltelefon på den måten, men vi holder alle muligheter åpne, sier han.

Politiet er nå tilstede i området med to biler og mannskap som tar vitneavhør.

Personer som kan ha informasjon bes melde seg til politiet, eventuelt ringe inn tips på telefon 02800.

Signalement

Det er altså Sigrid Giskegjerde Schjetne, født 6. juli 1996 som er saknet fra Østensjø. Hun er cirka 170 cm høy og har brunt langt hår og blå øyne.

Hun hadde på seg olashorts, blå hettegenser og grå singlet da hun forsvant. Hun bar på en brun skinnveske.

Faren til Schjetne har organisert en leteaksjon, og søndag ettermiddag er det i følge politiet rundt 60-70 personer som er ute og leter etter henne i Østmarka og området rundt.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere