Gå til sidens hovedinnhold

Sigrid-tiltalt tilbake på åstedene

Fredag var tingretten og mannen som er tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) på alle de tre åstedene som knyttes til saken.

ØSTENSJØ/BRYN/SOFIEMYR: Dommere, advokater, sakkyndige, politiet og den tiltalte 38-åringen fikk fredag se stedene politiet mener er sentrale i Sigrid-saken.

Sigrids far, Tom Schjetne, var tilstede da befaringen startet ved Østensjø Kanvas-barnehage. Han var ikke med videre til låven på Bryn eller selve funnstedet.

SE FLERE BILDER FRA BEFARINGEN HER

Uberørt

Etter barnehagen fortsatte befaringen på Bryn. Både tiltalte og de andre på befaringen var med inn på låven der den mye omtalte campingvognen står.

Etter cirka 40 minutter gikk befaringen videre til skogholtet der Sigrid ble funnet.

Befaringen ble avsluttet ved verkstedet hvor 38-åringen og den tidligere medsiktede 65-åringen ble pågrepet. Verkstedet ligger ved skrenten Sigrid ble dumpet utfor.

38-åringen virket uberørt da han iført håndjern og sammen med to fengselsbetjenter så på åstedene for de brutale handlingene han nå står tiltalt for å ha utført.

LES OGSÅ: Føler "en viss skyld" for Sigrids død

Lite troverdig

Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen mener det er viktig for rettens medlemmer å få se de sentrale stedene, hvordan lysforhold er, sikt og avstander.

– Retten må ta stilling til hvem som har begått selve drapet, men det er ufattelig hvordan tiltalte nekter, samtidig som stedene Sigrid har vært er så knyttet til ham. Troverdigheten hans har ikke blitt styrket i løpet av disse rettsdagene, sier Abrahamsen.

LES OGSÅ: Tiltalte: -Jeg ville ikke etterlatt meg så mange bevis

To uker igjen

Denne uken fortsetter krimteknikere sine forklaringer om blant annet bilene tiltalte har benyttet.

Bekjentskapskretsen hans skal også vitne. En av dem er mekkekameraten som tidligere var siktet.

Dette er uke to av de tre ukene som er satt av til rettsaken.

LES OGSÅ:

Hun orket ikke høre på ham mer

Familien håper å få svar på vanskelige spørsmål

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre