RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikhene hedret turbanen


Sikhene feiret Vaisakhi lørdag og satt turbanen i fokus
Sikhene feiret Vaisakhi lørdag og satt turbanen i fokus Foto: Foto: Andreas Lindbæk
Lørdag feiret Sikhene sin største høytid ved å marsjere opp Karl Johan. Og de fokuserte på turbanen som et viktig symbol i feiringen.

SENTRUM: Lørdag samlet over 200 sikher seg utenfor Østbanehallen for å marsjere opp Karl Johan for å feire sin største høytid. I tillegg arrangerte de den første norske turbandagen, der de ønsket å relansere turbanen som et symbol for solidaritet og prinsipielle verdier i samfunnet.

Sikher skiller seg ut ved at de ikke klipper seg og bærer turban. Turbanen skal være et symbol på de opphøyde verdiene en sikh bør representere og religionsfrihet, likestilling, minoriteters rettigheter og ytringsfrihet er noen slike verdier de står for.

Under lørdagens markering marsjerte de til Universitetsplassen hvor publikum fikk lære om turbanen av et eget turbanteam. De fremmøtte fikk også muligheten til å prøve egne turbaner tilpasset den enkeltes smak og stil.

Vaisakhi er en høytid som feires av sikhene på Universitetsplassen hvert år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere