RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikkerheten det største problemet


Slik ser det ut en vanlig helg ved Movatn.
Slik ser det ut en vanlig helg ved Movatn.
Nå har det toppet seg for beboerne ved Movatn. Skituristene har til og med begynt å parkere i private oppkjørsler. Også tirsdag kveld var det smekkfullt av biler ved Movatn stasjon.

MOVATN: I helgen kom Inger Thaugland ut av døren og oppdaget at noen skigåere hadde parkert rett utenfor trappen hennes i en sidegate til Sørbråtenveien.

De bare lempet ut ski og barn og greier. Jeg spurte dem: "Har dere tenkt til å parkere her?", forteller Thaugland til Nordreakerbudstikke.no.

"Ja, det er helt umulig å få parkert på veien", var svaret hun fikk.

Brannvesenet kommer ikke forbi

Trond Lørenskogen bor oppe ved Movatn stasjon. I flere år har han irritert seg over problemene med alle skituristene som parkerer langs de private veiene. Han har vært i kontakt med diverse offentlige institusjoner, men uten resultat.

Det største problemet er sikkerheten. Slik veisituasjonen er nå, er det for eksempel ikke mulig for brannmannskap å komme seg inn til Movatn. De må eventuelt dytte vekk to kilometer med biler. Det er ikke mulig, sier Lørenskogen til Nordreakerbudstikke.no.

Helårsproblem

Frem til 2006 var dette et helgeproblem. Den siste tiden har det tatt seg opp, og nå er det plassproblemer på veien sommer så vel som vinter. Det toppet seg sist helg, etter et helsides oppslag i Aftenposten, hvor Movatn ble beskrevet som et skimekka.

Søndag ble en tre år gammel gutt syk. Familien brukte ett kvarter bare på å komme seg ned den lille veistubben da de skulle dra til legevakten. Da reagerte det offentlige.

Politiet trodde det var en fleip da de kom opp. Jeg har ringt Trafikksjefens etat hver eneste dag hele romjula, men ingenting skjedde før etter trykk fra politiet søndag, sier Lørenskogen.

Ikke sett lignende

Da kom endelig en betjent fra Trafikketaten opp til Movatn.

Han var hoderystende. Han hadde ikke sett noe lignendne tidligere. Han visste ikke hvor han skulle sette bilen sin, humrer Lørenskogen oppgitt.

Også tirsdag kveld var det smekk fullt av biler oppe ved Movatn stasjon, viser en filmsnutt Nordreakerbudstikke.no har fått tilgang til.

Veien opp mot stasjonsområdet er en privat vel-drevet vei, og ikke dimensjonert for så stor trafikk.

Veien er så smal at det ikke burde parkeres biler der i det hele tatt, sier Lørenskogen.

Medlemmene i velet betaler nesten 2000 kroner i året for å vedlikeholde veien. Betydelig slitasje som følge av mer trafikk, fører til økte utgifter for beboerne.

Ny skilting

Etter flere medieoppslag de siste dagene har Lørenskogen fått ubekreftede meldinger om at det skal settes opp Parkering Forbudt-skilter i løpet av uken.

Men han er fortsatt bekymret, spesielt fordi dette ikke vil løse parkeringsproblemene oppe ved Movatn stasjon.

Her er det kun rom for maks 15 biler, og disse parkeringsplassene er forbeholdt togreisende, ikke skiturister. Men for at det her skal bli offentlige Parkering Forbudt-skilter, må kommunen brøyte 200 meter ekstra.

Det er de ikke villige til, sier Lørenskogen, som har vært i kontakt med flere etater.

Alternativ parkering

I følge Lørenskogen ville den beste løsningen på parkeringsproblemene være å utbedre den offentlige parkeringsplassen lenger ned ved Mobekken.

Skiforeningen har nå begynt å kjøre opp løyper hele veien ned, men selve plassen har ikke blitt brøytet, og gir derfor ikke rom for like mange biler som den kunne ha gjort.

- Med skikkelig informasjon fra Skiforeningen og kommunen, kunne dette ha blitt en god løsning, mener Lørenskogen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere