RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikkerheten ikke permanent


 
 
Israels ambassade har bare dispensasjon for sine gjerder, muren og andre sikkerhetstiltak i Parkveien. Dispensasjonen utløper i februar neste år.

Ordfører Fabian Stang mener Israels ambassade bør flyttes fra Parkveien. Byrådsleder Erling Lae mener diskusjonen er feil. Men uansett vil ambassadens sikkerhet og beliggenhet komme på dagsorden i tiden fremover.

Østlandsendingen påpeker at Oslo kommune med loven i hånd kan kreve at den omstridte muren, gjerdet, stålporten og sikkerhetsslusen fjernes 16. februar neste år. For å unngå at dette skjer, må israelerne søke om ny dispensasjon, som i så fall må opp til ny politisk behandling i bystyrets byutviklingskomité.

Lover ingenting

Ola Elvestuen fra Venstre leder Byutviklingskomiteen. Han vil ikke forskuttere utfallet av en slik behandling.

Elvestuen presiserer overfor NRK at sikkerhetstiltakene må vurderes opp mot eiendommens verneverdi, og ikke opp mot faren for terroranslag og voldelige demonstrasjoner.

- Vi må ta en vurdering av den dispensasjonen ut fra hvordan det påvirker bevaringsverdien i det bygget som den Israelske ambassaden i dag er i og den husrekka som ambassaden er i, som helt klart er bevaringsverdig.

Elvestuen sier komiteen skal behandle en eventuell søknad om forlenget dispensasjon ut fra det som er det saklige forholdet.

- Her vil det være ut fra bevaringsverdigheten av bygget, og ikke ut fra en mer politisk situasjon og det som er skjer i Midtøsten og Gaza, sier Elvestuen.til NRK Østlandsendingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere