RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikkert vårtegn

Ruskenaksjonen er et av hovedstadens sikreste vårtegn.

Oslo\Groruddalen: I år er det 30.gang Oslos befolkning sammen tar et tak for å ruske opp til våren, og 17.mai. Det er ikke noe dårlig jubileum. Ruskengeneral Kjellaug Løken kan fortelle at mer enn 150.000 personer over hele byen vil delta i denne "våronna".

Hageaksjon

Hageaksjonen starter onsdag 19 april og varer til 29.april. Her oppfordres folk til å ta en sjau i hagene sine. Avfallet kan leveres gratis på de faste leveringsstedene på Grønnmo, Grefsen og Smestad, men i den oppsatte perioden kan det også leveres på Alfaset, Skarpsno, Lambertseter og Oppsal.
Det er noen betingelser. Vanlig hageavfall etter vårarbeider i private hager leveres fra personbil med henger. Rusk og rask leveres best i sekker som tømmes i komprimatorbilene som er oppstilt på mottakerstedene, opplyser Løken.

Penal og kulespill

StorRuskenaksjonen hvor borettslag, sameier, velforeninger, samt skolene og barnehagene deltar, vil foregå i perioden 24.april til 16.mai. Renovajsonsetaten vil gratis ta imot avfall mot kontrollkupong. Alle skolebarn som deltar får i år et Ruskenpenal, mens barnehagebarna får Ruskens kulespill. Dessuten er det vanlig at borettslagene og liknende har en felles sosial avslutning av noe slag etter dugnaden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere