Sikrer historisk allianse på Sagene

VIL SAMARBEIDE: Sten J. Mcneil Ånnerud (V) håper på et godt og bredest mulig samarbeid i årene fremover i Bydel Sagene.

VIL SAMARBEIDE: Sten J. Mcneil Ånnerud (V) håper på et godt og bredest mulig samarbeid i årene fremover i Bydel Sagene. Foto: FOTO: PRIVAT

Når bydelsutvalget torsdag skal vedta budsjettet for 2012 foreligger en unik allianse på Sagene.

GODT FORNØYD: BU-leder Helge Stoltenberg (Ap) er godt fornøyd med budsjettforliket i Bydel Sagene. Foto: ARKIVFOTO

SAGENE: For ikke bare har alle partier fått gjennomslag for sine saker, alliansen spenner så vidt som mellom Rødt og Venstre.Det gjør BU-leder Helge Stoltenberg (Ap) til en lettet og ivrig mann i disse dager.

– Dette er en spennende allianse! Jeg er glad for at vi nå har et bredt flertall bak oss når budsjettet skal vedtas, sier han.

Stoltenberg fremhever at dette først og fremst er et budsjett for de eldre, og at politikerne nå vil satse stort på dette området.

– Vi er alle opptatt av å drive mer forebygging slik at eldre skal få mulighet til å bli boende hjemme lengre, sier han og nevner at antall sykehjemsplasser i bydelen skal økes med ti, og at hjemmetjenesten blir styrket med én million.

Det skal også settes av midler til gratis trygghetsalarmer.

Sosialt budsjett

Samtidig blir det satt av 500.000 kroner til å ruste opp bomiljøer blant bydelens mange kommunale boliger.

– Konkret, Stoltenberg, hva innebærer dette?

– Vi vil bruke pengene til å pusse opp fellesområder slik at beboerne kan treffes og bli kjent med hverandre. Dessuten vil vi lage uteområder for barn, sier han.

I budsjettforliket står det også at ombudet for psykisk syke skal videreføres, og at det vil bli avviklet en musikkfest på Myraløkka til neste år.

Sagene Internasjonale og flerkulturelle frivillighetssentral (SAIF) blir tildelt 120.000 kroner.

Utekontakten skal få 500.000 mer og barnevernet styrkes med samme sum. Dessuten vil de støtte barn og unges fritidsaktiviteter med 120.000 kroner.

Også området frivillighet skal styrkes, fordi budsjettkameratene mener at både bydelen og dens innbyggere har god nytte av en stor frivillighetssektor.

Kameler må svelges

Jan Christian Nielsen fra Miljøpartiet de Grønne mener det viktigste for hans parti i denne omgangen er at midlene til frivillighet økes, at en matfestival med fokus på kortreist mat er sikret, og at parkene skal opprustes med mer belysning.

Han er også fornøyd med at et prøveprosjekt med kildesortering nå vil bli igangsatt.

– De neste årene vil vi samtidig jobbe med hvordan bydelen kan få en tydeligere miljøprofil, sier han.

– Har du svelget noen kameler i denne alliansen?

– Kamelene som vi alle svelger er de gjentatte kuttene i tildelingen til bydelen. Dette legger begrensninger på hvilke tiltak vi kan gjennomføre for bydelens befolkning, sier han og legger til at til tross for dette opplevde han at alle parter hadde en konstruktiv kompromissvilje i forhandlingene.

– Verdifulle bidrag

Ole Jørgen Nyhagen, gruppeleder for SV og nestleder i bydelsutvalget gleder seg også over at Venstre og MdG vil være med i et samarbeid med de sosialistiske partiene.

Han mener de nye samarbeidspartnerne har gitt verdifulle bidrag til avtalen, og heller ikke han har noen følelse av at det har vært spesielt vanskelig å komme frem til enighet i budsjettsaken.

– SV er glad for at vi nå får styrket både hjemmetjenesten og barnevernet sammenlignet med forslaget fra bydelsdirektøren. I tillegg har vi fått inn en del kulturtiltak som vi regner med vil være til glede for folk flest, sier han.

Vil samarbeide mer

– Med budsjettavtalen er Venstre med på å gjøre Sagene til en grønnere, tryggere og triveligere bydel, sier Sten J. Mcneil Ånnereud (V).

Dette mener han skjer gjennom økt satsning på parker og grøntområder og at kvaliteten på tjenestetilbudet til bydelens innbyggere fokuseres.

Og i likhet med MdG mener han det er viktig med mer penger til frivillighet og kulturtiltak.

– Vi synes det er svært positivt at vi kan være en del av et bredt samarbeid og håper det fortsetter og videreutvikles, sier Ånnerud.

Budsjettet i Bydel Sagene skal endelig vedtas torsdag 15. desember i møte i bydelsutvalget klokka 18.30 på Sagene samfunnshus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.