RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikrer skummel skolevei

Bydelsutvalget i Vestre Aker vedtok på siste møte å sikre den omdiskuterte skoleveien for elevene ved Grindbakken skole.

Røa: Til tross for at Venstre med Terje Bjøro i spissen ønsket enda bredere sikring av veiene omkring Grindbakken skole, ble forslaget fra Høyres gruppe vedtatt. Dette forlaget går i hovedsak ut på å skilte med redusert fartsgrense 30 km/t og tydelig skilt "Skolevei - kjør sakte" i hele Måltrostveien, Trostefaret samt hele Røslyngveien. I tillegg skal det anlegges opphøyde gangfelt og skilt "Skolebarn krysser" i Måltrostveien, rett på oversiden av krysset Måltrostveien - Trostefaret samt ved krysset/avkjørselen til nr. 18 - turveien. Et brev skal også sendes Samferdselsbyråden om at ferdigstillelse av gangveien Siksakstien mellom skolen og Jerpefaret må gjennomføres snarest.

Farbar veg

Rektor ved Grindbakken skole Siri Mohr er fornøyd med vedtaket og understreker at det er svært viktig at noe gjøres umiddelbart. Spesielt vektlegger hun bedre skilting og ferdigstillelse av Siksakstien.
- Dette synes jeg jo er helt fantastisk og det er godt at det endelig skjer noe. Måltrostveien er jo spesielt farlig om vinteren hvor bilene forsøker å komme seg fort frem uten å skli. Dermed kjører de raskere og tvinger elevene opp i snøfonnene på hver side av veien, forteller Mohr.
Hun har hele tiden vært opptatt av bedre skoleveier for å sikre at så mange som mulig av de 465 elevene ved skolen er trygge når de skal frem og tilbake til fots.
-Vi ønsker jo ikke akkurat å bli pålagt av elevene skal ta taxi til skolen fordi veiene rundt oss er farlige å ferdes på. "Farbar veg" er det vi ønsker oss og det gleder vi oss veldig til, sier Mohr.

Godt jobbet

Også FAU-leder ved Grindbakken skole Anne-Marit Borthen er strålende fornøyd med at det skjer noe med trafikksituasjonen rundt skolen.
- Dette er kjempeflott og det viser i tillegg at de har tatt hensyn til trafikkkomiteens forslag ovenfor Bystyret. Det er jeg svært fornøyd med. Dette er gledelig nyheter, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere