RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sikrer trafikk mot rasfare

Mesta er igang med sikring av farlig fjell ulike steder i Groruddalen.

grorud: Jan Erik Molland i Mesta sikrer denne uka en fjellvegg i Grorudveien. Løse masser raser ut og kan skape potensielt farlige situasjoner for de som ferdes på veien. Nylig var han med på å sikre det farlige fjellet ved bussholdeplassen på Linderudsletta. Dette arbeidet ble satt igang blant annet takket være et avisoppslag i Lokalavisen Groruddalen, hvor Idar Sandberg påpekte problemet. Han er glad for at sikringsarbeidet nå er igang. Sandberg har holdt på i lang tid for å få kommunen til å ta affære.
De er i full gang med å renske fjellet. Når de blir helt ferdig har jeg lyst til å spandere bløtkake på dem. Jeg vil takke Lokalavisen Groruddalen for fantastisk journalistikk. Dette viser at det nytter å få satt fokus på en sak i media, sier han.

Ikke farlig

Lokalavisen møter Jan Erik Molland fra Mesta idet han pirker ut løse kampesteiner og fjerner vegetasjon. Han kommer rett fra tunnelskandalen i Hanekleivtunnelen på E18 i Vestfold. Fjellsikringen på Linderud og Grorud skulle vært igangsatt tidligere men ble utsatt.
Dette var noe vi bestilte på seinhøsten men så gikk raset i Hanekleiv. Vi ble forsinket. Nå tar vi sikring i Rødbergveien og Grorudveien. Linderudsletta er vi ferdig med nå nettopp, sier Roar Kværner, spesialingeniør i Samferdselsetaten, Oslo kommune.

Bolter netting

Ifølge Jan Erik Molland er det ikke farlig at steiner begynner å rase på slike steder. Uansett så skal det nå settes opp nytt nett med bolting.
Nettingen gjør jobben sin og fanger opp de steinene som kommer. Vi setter opp mer nett der det er løst. Vi får aldri sikret et fjell hundre prosent, sier Jan Erik Molland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere