RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til tross for bydelsdirektørens advarsler om manglende dekning i budsjettet, valgte flertallet å sette av en buffer på 300 000 kroner for å unngå opphold i tilbudet til de eldre på Veitvet. 
Foto: Anita L. Hanken.
Til tross for bydelsdirektørens advarsler om manglende dekning i budsjettet, valgte flertallet å sette av en buffer på 300 000 kroner for å unngå opphold i tilbudet til de eldre på Veitvet. Foto: Anita L. Hanken.

Sikrer videre tilbud for eldre

"Stedet vårt" legges ned, men Bjerke bydelsutvalg ønsker likevel å sikre tilbudet til de eldre.

BYDEL BJERKE: Under bydelsutvalgets møte forrige torsdag fremmet Ap og Frp felles sak angående tilrettelegging av nytt tilbud til de eldre på Veitvet.

Politikerne ønsker blant annet at de nye lokalene har god tilgjengelighet, har handikapptoalett, kjøkken, plass til fot- og hårpleie, samt gir plass til fysiske aktiviteter og sosiale sammenkomster, som øvelser med sangkoret Rustne Røster.

Usikkert tidspunkt

Punktet om at det nye tilbudet må være på plass før "Stedet vårt" avvikles 1. november, ble imidlertid gjenstand for debatt.

Ettersom bydelsdirektøren ikke kunne garantere at brukerne ikke ville stå uten tilbud i en overgangsperiode, ønsket Ap å sette av en økonomisk buffer. De ville ha en buffer på 300 000 kroner som skal sikre tilbudet i en overgangsperiode.

Buffer på 300 000

– Det er viktig at vi får et nytt tilbud av god kvalitet, og at det ikke blir et opphold på en-to måneder, sa Liv Vågslid (Ap).

Bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen minnet om at de hadde hatt budsjettmøte to dager tidligere, og at det ikke var dekning for å lage en slik buffer i budsjettet.

– Da setter dere av penger uten dekning. Vi har en nervøs balanse, og den nyeste prognosen viser at vi er på minussida igjen, sa hun.

Saken ble likevel vedtatt med flertallets stemmer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere