Sikrere tider for elevene

Jan Arild Linja forteller at fortauet ved Høybråten skole skal oppgraderes. Da blir det tryggere, sier han.

Jan Arild Linja forteller at fortauet ved Høybråten skole skal oppgraderes. Da blir det tryggere, sier han.

Det går mot sikrere tider for barna på Høybråten skole. Når våren kommer skal fortauet bli bredere og tryggere.

HØYBRÅTEN: Jan Arild Linja (Frp) har presset på for å få et sikrere fortau i Bergtunveien siden 2004. Nå ser det ut til at han snart kan trekke på smilebåndet. Når været blir bedre skal nemlig fortauet oppgraderes, antakelig skal muren rives.

Dette har jeg jobbet med lenge, fordi det ikke er trygt nok, sier Linja. Nå håper han å kunne gå med barna sine på en trygg vei til skolestart i høst.

Utrygt

Linja forteller om kaos og utrygg vei når skolen starter og slutter. Bergtunveien er smal, det er også fortauet. Deler av veien er uten fortau.

Det er ikke trygt slik det er nå. Barn går ofte i flokk, og det er det ikke plass til på fortauet her. Biler kjører også opp på fortauet når det kommer møtende biler, hvor skal barna gå da? sier Linja. Han er glad for at fortauet skal oppgraderes, men siden det har tatt så lang tid tror han det ikke før han får se det.

Går for makshøyden

Fortauet blir omtrent to meter bredt, og muren, som allerede har rast noe, må nok rives for å kunne gjøre dette. Fortauet skal følge Bergtunveien helt til krysset Bjerkeliveien.

Den siste delen av veien har det jo ikke vært noe fortau, og dermed må gående gå i veien, forteller Linja.

En annen sak ved oppgraderingen er høyden på fortauet. Linja vil ha makshøyde, så bilene ikke kjører opp på fortauet. Dette er noe han vil ta med seg til miljø-, plan- og samferdselskomiteen på Stovner.

Det er en liten sikring, det også, sier han og forteller at dette er noe han vil henstille til Samferdselsetaten, som er ansvarlige for Bergtunveien.

Endelig skjer det noe

580 elever går til og fra skolen. Det er mange elever. Som politiker og medlem av Høybråten vel i sin tid har både jeg og vellet kjempet for å få dette på plass. Nå ser det ut til at det endelig skjer og at situasjonen rundt skolen blir tryggere. Et bredt fortau er til det beste for barna. Jeg håper dette er klart og ferdig til skolestart, slik at de minste barna kan komme seg trygt til skolen, sier Linja.

I følge Samferdselsetaten er byggestart i mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag