*Nettavisen* Nyheter.

Sikret golf i 40 år til, minst

Daglig leder i Oslo Golfklubb, Niels Vik og byråd Jøran Kallmyr (Frp) er godt fornøyde med den nye festeavtalen for Bogstad golfbane. Foto: Alexander Synstad

Bare formaliteter gjenstår før Oslo kommune og Oslo Golfklubb kan skrive under på en ny tomtefesteavtale. Den vil sikre golfspill på Bogstad golfbane langt inn i fremtiden.

BOGSTAD: Jeg kan spille golf her til jeg dør, sier daglig leder i Oslo Golfklubb, Niels Vik.

Fredag fikk han besøk av byråd for miljø og samferdsel, Jøran Kallmyr (Frp). Byrådet skal formelt vedta den langsiktige festeavtalen. Men Kallmyr regner det for å være en formalitet.

Byrådet er helt klart for avtalen. Vi er stolte av å ha en slik golfbane i Oslo. For golfklubben og Bogstad golfbane er det viktig å ha en langsiktig avtale.

Vik nikker samtykkende.

Det hadde ikke vært mulig å gjøre langsiktige investeringer uten en slik avtale, sier han.

Banen er bygget om, drenert og blitt et toppanlegg. Sannsynligvis den beste banen i landet. En ny type drenering vil blant annet sørge for at banen vil tåle mye mer regn.

Se bilder fra "nye" Bogstad golfbane her

Anlegg i toppen

Når sesongen starter, kan vi tilby en bane av topp internasjonal standard. Vi kan ta i mot de fleste arrangementer. Vi har gjort de viktigste investeringene. Den gamle banen tålte ikke nedbørsmengdene. Dessuten har vi nå en bane som også tåler bruk av moderne golfutstyr. Og nå kan vi tenke langsiktig, sier Vik som er daglig leder i en klubb som har om lag 2.400 medlemmer.

Det er helt i toppen i idretts-Oslo når det antall medlemmer i en klubb.

Imponerende

Kallmyr synes det er lagt ned en imponerende innsats på banesiden.

Jeg blir imponert når jeg hører sånt. Vi er opptatt av at idrettstilbudet i Oslo skal være mangfoldig, og særlig for de unge. Derfor er det viktig at det for mange år fremover er et skikkelig anlegg her, sier Kallmyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.