*Nettavisen* Nyheter.

Sikring av Slimeveien

I flere år har det vært jobbet for å sikre Slimeveien ut for Bjørnholt skole. Det er bestemt at det skal gjøres noe - men ikke bekreftet når.

Bjørndal:Problemet er at elever som kommer med bussen fra lenger ute på Bjørndal og går av rett utenfor skolen, krysser veien i stedet for å gå den lille omveien og gjennom undergangen. Skolen har hatt flere aksjoner for å motivere til bruk av den sikre veien gjennom undergangen, men tydeligvis til liten hjelp. Derfor forslaget om å sette opp en høy midtdeler. Og denne løsningen har altså Samferdseletaten gått inn for selv om det både utenfra og innad i etaten har vært betenkeligheter. De som er negative til løsningen er de som er redd for at elevene når de har det travelt, vil klatre over sperringen, og dermed kan farlige situasjoner oppstå.

Ventet lenge

Vi har jo ventet på denne trafikksikringen i lang tid, og har hatt flere aksjoner for å purre på saken. Men om vi var lovet at arbeidene skulle være unnagjort til skolestart, har jo ingenting blitt gjort foreløpig, sier Ole Even Søberg som er leder av driftsstyret på Bjørnholt skole.

Jeg vet at skolen fikk et brev fra Samferdselsetaten før sommerferien med bekreftelse at sikringen er prioritert og at den skal gjennomføres. Men jeg har ikke fått snakket med rektor Petter Yttereng om saken i sommer.

Vil midtdeler være en fullgod løsning?

Vi er fornøyd med denne løsningen, men aller helst vil vi jo ha det slik reguleringsplanen tilsier hvor bussen kan kjøre inn på rundkjøringen ved skolen og videre til Lunhvileveien. Da slipper vi hele problematikken i den sterkt trafikkerte Slimeveien.

BU-krav

Allerede i fjor sommer fremsatte bydelsutvalget et krav om at sikringsarbeidet skull gjennomføres før skolestart høsten 2005. Men det skjedde altså ingen ting.

Oslo Sporveier

De eneste Nordstrands Blad vet om som har satt seg imot sikringen med midtdeler i Slimeveien er Oslo Sporveier. Om det er deres innsigelser som har stoppet saken, vet vi ikke.

Men ingenting er altså gjort - og vi har heller ikke i den store kommunale sommerstillheten klart å finne frem til noen som kan bekrefte eller avkrefte at det blir gjort trafikksikringsarbeid i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.