*Nettavisen* Nyheter.

Sikter mot ny OL-medalje

Peer Moberg (35) er innstilt på å komme med i sitt fjerde OL når lekene går av stabelen i Kina i 2008. Da håper han også å kopiere bronsen fra Atalanta-OL i 1996.

Nordstrand: Etter tre OL-deltakelser i laserklassen, har Nordstrand-karen byttet over til finnjolle. Der håper han utviklingen blir god nok til at han kan prestere på høyt nivå i Beijing.

Jeg har holdt på med finnjolle siden påsken 2005. Det har gått mye bedre enn forventet, forteller Moberg.

Toppseileren har sanket inn den ene gode plasseringen etter den andre den siste tiden. Det har medført at han har klatret hele 55 plasser på verdensrankingen, der han nå ligger på en sterk 12. plass.

Mer styrketrening

Finnjolle er på langt nær den klassen som er mest utbredt i det norske miljøet. Faktisk er Moberg eneste norske utøver i denne klassen.

Og det er en særdeles krevende klasse 35-åringen har byttet over til. Finnjolle krever ekstremt mye fysikk, så Moberg har lagt om treningsopplegget en del.

Nå trener jeg styrke 20-25 timer i uka. I tillegg spiller jeg 4. divisjonshockey for Tjernet, så det er gull verdt, sier Moberg.

Mye på reisefot

35-åringen reiser denne uka til Miami for å ta fatt på sesongforberedelsene. I over to uker skal Moberg trene i den amerikanske byen, der han også tilbrakte to uker i desember.

Utover våren står flere verdenscupkonkurranser på programmet, før prøve-OL i Kina avvikles på sensommeren.

Det er artig å få reise rundt til nye steder hele tiden, understreker Moberg som har godt over 200 reisedøgn i løpet av sesongen.

Helt alene

Nordstrand-karen er i en ganske spesiell situasjon når det gjelder både trening og reising. For mens konkurrentene har store støtteapparat, er Moberg helt på egen hånd. Han trener seg selv, er sin egen mekaniker og har heller ingen fysioterapeut til å behandle stive muskler.

Jeg er nok den eneste i min klasse som gjør alt alene. Derfor blir det også lange dager som går fra åtte om morgenen til ni på kvelden, forteller Moberg.

Å trene alene slipper riktignok 35-åringen.

Jeg trener med to svensker, én finne og én estlender, så det er gunstig.

Seileren er klar for å legge ned en hard jobb for å komme med i sitt fjerde OL. Men etter det vet han ikke hvor lenge han er villig til å drive på samme måte.

Jeg tar i alle fall et OL av gangen nå, sier Peer Moberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag