*Nettavisen* Nyheter.

Siktet ble varetektsfengslet

Politisperringer utenfor området hvor Vegard Bjerck ble funnet drept i fjor.

Mannen som er siktet for å ha drept Vegard Bjerck på Skøyen i desember i fjor, ble fremstilt for varetektsfengsling i dag. Politiet bekrefter at den siktede har skrevet et filmmanus der et drap i en garasje beskrives. Mannen ble i dag varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

HOFF: Politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt, som er aktor i saken bekrefter at siktede har fortalt i avhør at han har skrevet et filmmanus der et garasjedrap beskrives. Mannen har sagt at manuset ble skrevet etter drapet på Vegard Bjerck, skriver Dagbladet

- Det er påfallende at han på den ene siden sier at knapt husker noenting om drapet i nabolaget, samtidig som han har skrevet dette manuset om et drap i en garasje, sier hun.

Under dagens fengslingsmøte ble mannen varetektsfengslet for foreløpig frem til 2.juli. Han er illagt brev- og besøksforbud.


Mannen ble tidligere denne uken siktet for knivdrapet på IT-gründeren Vegard Bjerck.

Nekter straffskyld

Den siktede erkjenner ikke straffskyld, og politiet skal ikke ha tekniske bevis som knytter ham til drapet.

Pågripelsen er derimot et resultat av langvarig taktisk etterforskning. Rundt 800 personer har blitt avhørt i saken, opplyste politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidisktrikt på en pressekonferanse mandag.

I affekt

Politiets teori er at familiefaren knivdrepte naboen Bjerck i affekt, etter en situasjon som oppsto i garasjeanlegget hvor Bjerck ble funnet.

Onsdag startet etterforskerne å konfrontere den siktede med opplysninger som de mener knytter han til drapet. Selv hevder han at han aldri var i garasjeanlegget den dagen Bjerck ble drept.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.