RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet for 19 ran på 18 dager i Oslo

Oslo: Et ektepar er siktet og vil trolig bli tiltalt for å ha utført 19 ran på 18 dager i Oslo i november i fjor.

Den første ransmeldingen kom 8. november. 18 dager senere ble det totalt 19 ran, ifølge politiet. Ekteparet skal enkelte kvelder ha utført tre ran, skriver Dagbladet.

Les også: Ranet med pistol hjemme i leiligheten
Les også: Slipper hundene løs mot dopselgere

– Det ligger an til at vi tar ut tiltale på 19 forskjellige ran som de mistenkte har vært sammen om. Dette er ran med rimelig lik modus der de har truet med et replikavåpen, sier politiadvokat Vegard Ommedal i Oslo politidistrikt.

Ommedal sier at mannen og kvinnen ble pågrepet som følge av informasjon fra forskjellige kilder og teknisk og taktisk etterforskning.

Politiet mener ranene skjedde ved at mannen, iført svart maske eller finlandshette, tok seg inn i butikker og kiosker der personalet ofte var alene på jobb. Utbyttet ble som regel småpenger og tobakk.

– Mannen har stort sett erkjent alle forholdene. Tilståelsene kom etter noen avhør og på bakgrunn av etterforskningen vi har gjort. Det har vært fare for gjentakelse, og derfor har begge blitt begjært varetektsfengslet fram til hovedforhandlingene begynner, sier Ommedal.

Han mener at kvinnen har hatt en medvirkende rolle forut, under og etter ranene.

Les også: Fem siktet for brutalt hjemmeran
Les også:
14-åring mistenkt for minst sju ran
Les også:
Sjekk ranernes nye metode

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere