RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siktet for utpressing

ST. Hanshaugen: Den 29 år gamle mannen som er siktet etter skytingen mot synagogen i Oslo, er også siktet for utpressing av finansakrobaten Thomas Øye. Det bekrefter førstestatsadvokat Arnt Angel i Økokrim overfor NTB.

Vi mener det er skjellig grunn til mistanke. Det er overskuddsinformasjon fra PST etter deres etterforskning av den terrorsiktede 29-åringen som er bakgrunn for denne siktelsen, sier Angel. Han ønsker ikke gå inn på hva slags informasjon dette er, og han vil heller ikke si hva Øye skal være utpresset for. 29-åringen er fra før siktet i forbindelse med skytingen mot synagogen i Oslo og planlegging av terroraksjoner mot Israels og USAs ambassader i fjor. Fredag var det fengslingsmøte for to av de siktede i denne saken i Oslo, og for første gang gikk saken for åpne dører i Oslo tingrett.

Årsaken til den nye åpenheten i saken var at dommer Jannike Johannesen mente det ikke lenger var tungtveiende grunner for å holde dørene lukket. PST har begjært fire nye uker i varetekt for de to terrorsiktede, men begge begjærte seg løslatt i retten fredag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere