RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sild og pils for Blomsterkongen

Onsdag minnet Naturhistorisk museum at det var 300 år siden Carl Von Linné ble født. Med øl og svensk sild på menyen var stemningen høy blant et vitebegjærlig publikum.

TØYEN: Etter lett bevertning ble markeringen åpnet ved at museumsdirektør Ellen Roaldset, Sveriges ambassadør Michael Sahlin og kunnskapsminister Øystein Djupedal gikk opp den røde løperen til talerstolen. Publikum fikk høre om viktigheten av Linnés arbeid, og grunnen til at han i ettertid har fått tilnavnet "Blomsterkongen". Deretter fulgte ulike faglige omvisninger på området.
Naturhistorisk museum vil i tiden framover ta utgangspunkt både i Linnés arbeid som vitenskapsmann og som folkeopplyser. Stikkordene blir etter sigende det som karakteriserte Linné: nysjerrighet, kreativitet, systematikk og mangfold i naturen.
Naturhistorisk museum har som mål at publikum skal få et mer helhetlig bilde av Linné og hvordan systematikk og naturvitenskap har forandret seg fra Linnés tid frem til i dag. Besøkende kan følge en spesiell "Linné-sti" rundt i Botanisk hage og inne i museene, oppleve friluftsteater om Linné og besøke utstillingen "Fra Linné til moderne naturforskning" i Victoriahuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere