RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Silje forteller: Betlehem – min barndomsdrøm


De som onsdag til uken legger veien til Holmlia kirke, får høre sogneprest Silje Sørebøs fortellinger om Betlehem i to verdener – og tonefølge.
De som onsdag til uken legger veien til Holmlia kirke, får høre sogneprest Silje Sørebøs fortellinger om Betlehem i to verdener – og tonefølge. Foto: Arkivfoto
På nyåret takker Silje Sørebø takk for seg som sogneprest i Holmlia kirke. Men før det skal hun ha kirkegjengerne med seg både i adventtiden og i julen. Onsdag til uken går ferden til hennes barndomsdrøm – nemlig Betlehem.

HOLMLIA: - Betlehem har for meg lenge vært en vakker drøm fra barndommens julefeiring, med hyrder, stjernehimmel, engler og harpeklang. Men Betlehem er ikke bare juleidyll. Betlehem er også fortellinger om krig og fred, makt og avmakt, hat og kjærlighet, fortvilelse og håp, sier sogneprest Silje Sørebø.

Hun er også utdannet forteller, og inviterer til førjulsforestilling sammen med tre musikere i Holmlia kirke.

I forestillingen «Betlehem - min barndomsdrøm» møter vi – sammen med harpeklang, fløyte og orgelspill - to ulike fortellinger knyttet til byen Betlehem:

Den bibelske fortellingen om David, gjetergutten fra Betlehem som ble konge over Israel, en fortelling som bringer oss frem til forventingene om den nye kongen fra Davids ætt som skulle fødes i Betlehem.

Vi møter også fortellingen om en palestinsk familie i dagens Betlehem, fra den usminka virkeligheten i vår tid.

Det inviteres til en stemningsfull kveld, med både vakre og dramatiske historier. Musikerne ledsager det hele med spesielt utvalgt musikk.

En av landets få profesjonelle blokkfløytister, Svein Egil Skotte, har med seg noen av sine utallige fløyter. Fra Kongsberg kommer harpisten Runi Wold-Kristiansen, og ved tangentene sitter kirkens egen organist, Hans Olav Baden.

Onsdag 10. desember altså, kl. 20.00.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere