RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

VIL BEVARE: Jazzvokalist og låtskriver Silje Nergaard og leder i Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen Marianne Sunde står sammen i kampen for skogen. Mandag morgen klokken syv skal de sammen demonstrere mot byggeplanene.
VIL BEVARE: Jazzvokalist og låtskriver Silje Nergaard og leder i Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen Marianne Sunde står sammen i kampen for skogen. Mandag morgen klokken syv skal de sammen demonstrere mot byggeplanene.

Silje Nergaard synger ut mot utgraving

Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen holdt lørdag kveld en folkefest. Silje Nergaard og de andre som deltok skal mandag morgen møtes ved Ekebergrestauranten klokken syv for å demonstrere mot byggeplanene.

EKEBERG: Jazzvokalist og låtskriver Silje Nergaard underholdt alle som møtte opp for å støtte bevaringen av Ekebergskogen. Nergaard, som selv har bodd i området i ti år, bruker skogen jevnlig.En stille, vakker oase midt i Oslo by. Ekebergskogen er unik. Det å ha muligheten til å kunne oppleve skogen i en ellers hektisk hverdag, betyr veldig mye for meg, og det er akkurat det at skogen er uberørt av mennesker, som gjør den så spesiell. Det er ikke mange slike steder igjen i Oslo, sier hun.

Henter inspirasjon

Nergaard forteller at når hun blir intervjuet av journalister i utlandet, og forteller dem at hun henter inspirasjonen sin fra turene i Ekebergskogen, blir de alltid like overrasket.

– "En skog midt i byen?" spør de meg forundret. Da skjønner jeg virkelig hvor unikt og spesielt det faktisk er, at vi har et slikt sted. Mange byer har parker, men ikke en skog, forklarer hun.

Sangerinnen sier at det virkelig er en sak som er verdt å kjempe for.

For meg er skogen noe av det mest forutsigbare i livet. Et sted jeg kan nullstille meg, hente inspirasjon, samle krefter og slippe å se noe som er skapt med menneskelig påvirkning. Skogen brukes av både unge og gamle, og betyr mye for veldig mange, forteller hun.

Politikerne svikter

Christian Ringnes vil blant annet bygge et vannspeil, paviljong, bygge Munch-platting og sette ut 80 skulpturer i Ekebergskogen. Dette mener Marianne Sunde, leder i Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen, vil ødelegge Oslos siste sentrumsnære skog med sin unike natur og historie. Hun kjemper for at saken nå må gjennom en demokratisk prosess.

– Jeg kan ikke fatte eller begripe hvorfor dette skjer. Det er og vil bli en stor skade for dyre- og plantelivet. Det er for eksempel veldig trist å se at så mange reir er borte etter at Christian Ringnes’ stiftelse felte omtrent 200 trær i Ekebergskogen mellom 18. -24. april i år, forteller Sunde.

Hun påstår at det er politikerne, de folkevalgte, som har sviktet.

– De har ikke satt seg inn i hva dette handler om. Nå mobiliserer Folkeaksjonen for fullt for å stoppe planene. Vi ønsker en bred debatt om hva som har foregått i denne saken. Saksbehandlingen i Oslo kommune må granskes, sier hun.

Ringnes kan latterliggjøre oss så mye han vil for å demonstrere mot arkeologiske utgravninger. Men vi vil at kulturminnene skal tas vare på, ikke graves opp med gravemaskin og legges under betong, grus og vann slik Ringnes planlegger. Det er for å beskytte den skogen med alle sine kulturminner og sitt biologiske mangfold vi demonstrerer. Vi vil ha slutt på løgnene, sier lederen i Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere