RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sindre (16) skrev seg til FN i New York

Grefsen- eleven Sindre Kristoffersen (16) har skrevet seg til New York og FNs hovedkvarter.

GREFSEN/TÅSEN: Det er Odd Fellow-ordenen i Norge som for 17. gang har invitert norske skoleelever til å delta i en skrivekonkurranse om verdensorganisasjonen FN.

– Jeg var nesten litt i sjokk. Jeg hadde ingen ambisjoner om å vinne da jeg skrev den, sier 16-åringen, som er oppvokst på Tåsen, da navnet hans ble ropt opp i aulaen på Grefsen vgs. mandag.

Stilen ble «premiert» med karakter 5 etter norsktentamen før jul, men i mandagens kåring gikk den helt til topps. Nå kan Sindre Kristoffersen vente seg et to ukers opphold i New York og FN i juni, betalt av Odd Fellow.

Viktig fredsarbeid

– For oss er det viktig å la norsk ungdom få reise ut, bygge opp om fredsarbeid og kameratskap. Det er en del av Odd Fellow-prinsippene, sier ordenens representant og jurymedlem Geir Bråten.

Elleve norske skoleelever, (Sindre er den eneste fra Oslo), får reise til verdensmetropolen og treffe ungdom fra Amerika og flere europeiske land. På programmet står hektiske dager i FN-hovedkvarteret. I tillegg til en foredragskonkurranse.

– Å få snakke for en forsamling i FN kommer til å bli veldig stort. Det kan fort bli et høydepunkt i livet, sier Sindre entusiastisk.

Får snakke for FN

Stilen hans, «De Forente Nasjoner – En fredsbevarende organisasjon», tar blant annet for seg Sikkerhetsrådets rolle og hvordan han mener en del konflikter kunne ha vært håndtert annerledes.

I konkurranse med både 1. og 2. klassinger fra Grefsen vgs., skilte Sindres tekst seg tidlig ut, ifølge Bråten i juryen.

– Veldig mange viste at de var svært dyktige, men Sindres stil var spesielt bra, og vi fant fort ut at det måtte bli ham, sier Bråten.

Fire elever ble plukket ut til en intervjurunde hos Odd Fellow.

– Vi ser spesielt etter elever med gode engelskkunnskaper og som ikke er redd for å være sosiale. Sindre er jo veldig sosial, han er høflig og veldig dyktig, og fyller dermed våre kriterier, sier Bråten.

– Det blir kult å oppleve New York. Dette blir en helt fantastisk mulighet, avslutter Sindre Kristoffersen.

Etter utdelingen mandag, ble det kjent at også Grefsen-elev Helene Veierød også får reise til New York.

Les vinnerteksten her

Sindrestil 1

Sindrestil 2

Sindrestil 3

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere