RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Singel papegøye på leting

Jacopapegøyen Jakoline holder hus i Symrahagen barnehage og etter ferien ventet noen annerledes påskeegg på barna.

Nordstrand: Den sjarmerende hunnpapegøyen har siden januar lagt seks egg og tre av eggene kom i påsken. For tiden ønsker Jakoline kun å ruge og morsinstinktet har satt inn. Problemet er bare at eggene ikke er befruktet. Jakoline mangler nemlig en mann.

Verpesyk

Torhild Leirvik, Jakolines matmor og eier av Symrahagen barnehage, tok papegøyen til seg i september. Da var fuglen i ganske dårlig forfatning.

Hun hadde plukket av seg nesten alle fjærene. Hun så temmelig pjusk ut, forteller Leirvik.

Man bør vite hva man begir seg ut på før anskaffelse av en jacopapegøye. Fuglene kan leve i 65 år og de krever sin oppmerksomhet. Papegøyen er kjent for å være intelligent og en mester i å imitere lyder. Studier viser at den afrikanske grå jacopapegøyen kan både bruke og forstå menneskespråket.

Veterinæren forklarte oss at grunnen til fjærplukkingen skyldes kjedsomhet. Det er en uvane på linje med å bite negler. Heldigvis begynner Jakolines fjær å vokse tilbake nå. Hun ser ut til å trives her.

Symrahagen barnehage, som også er Torhilds privatbolig, er det fjerde hjemmet til Jakoline.

Men her skal hun bli resten av livet, forsikrer Torhild. Skulle det komme en papegøyeunge ønsker Torhild å beholde den i familien også. Det er ikke første gang dyreelskeren har tatt til seg omplasseringsdyr. Her er marsvin, kaniner, katter og høner. Mange av dem er dyr som trengte et hjem.

Søker make

Torhild kan fortelle at Jakoline er veldig selektiv. Det er kun hun, mannen og til nød sønnen som får lov til å klappe på henne. Jacoene knytter seg gjerne til én person.

Det tok meg en uke, en god del bitemerker og tålmodighet og så hadde jeg tilliten hennes. Men problemet er at per idag er det jo jeg som er maken hennes og det blir det jo ikke noen unger ut av, ler matmoren.

Torhild kontaktet et hagesenter som har en jaco i passende alder, men det viste seg at den unge herren trivdes best alene. Leirvik påpeker at ett alternativ kan være at Jakoline adopterer et befruktet egg, men på sikt ønsker hun å finne en passende mann til frøknenen.

Jakoline er kresen så det blir ingen lett jobb å finne den utkårede, men finnes det en grå, fjærkledt herre som kunne tenke seg å bli bedre kjent med Jakoline så er det bare å kontakte Torhild Leirvik ved Symrahagen barnehage.

Bill.mrk: Kjærligheten har vinger.

Torhild Leirvik. torhild
@dhs.no. 22 28 67 48 / 90 55 08 44


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere