*Nettavisen* Nyheter.

Singeldebut for Camp Sounds

Camp Sounds gir i morgen ut sin debutsingel «Meantime». Foto: FOTO: JULIE SANDBERG PEDERSEN

I morgen slipper Camp Sounds debutsingelen Meantime. Musikken beskrives som mystisk og übercatchy.

Klikk på bildet for å forstørre.

Flere singler er på vei og et album er også på planen. Foto: FOTO: JULIE SANDBERG PEDERSEN

GRÜNERLØKKA/ULLEVÅL: Det er et år siden Bjørn Inge Engebretsen (vokal) gikk bort fra navnet Campfire Kansas og ble Camp Sounds sammen med Mårten Haug (gitar) og Martin Bekkevold (keyboard). Til tross for at de ikke har gitt ut noe ennå, har de tre fått mye oppmerksomhet.

– Vi lager musikk som er unorsk. Det er en blanding av fengende og litt alternativt på en gang. Jeg tror dette er en musikk som de fleste kan høre på og så har vi nok en crossoverappeal, sier Bjørn Inge.

Releasefest

I fjor spilte Camp Sounds på Øyafestivalen. I år er det singelslippet og releasfesten på Gloria Flames 21. mai som er to av de store tingene for gutta fra Ullevål og Grünerløkka.

– I sommer skal vi delta på Modulert Grand Prix. Og det er flere planer for sommeren, men alt er ikke bekreftet ennå, forteller han.

De blir gjerne sammenlignet med band som The Cure og Phoenix.

– Vi er nok også influert av band som Blur og listepop også, sier Bjørn Inge, som også har David Bowie som inspirasjonskilde.

Mellomtid

Debutsingelen Meantime handler om det å havne i en form for mellomtid.

– Når man er et sted ganske lenge går ikke tiden fremover, men blir mer stedlig, sier han og forteller at han prøver å forme tekstene ut ifra en somatisk måte å skrive på. Teksten skal gi noe tilbake til meg også. Mange tekster blir ofte litt ensidig. Jeg vil ta tak i den rå følelsen og ikke ettertolke den.

Han er veldig spent på mottagelsen Meantime vil få.

– Det er jo vår første singel! Vi har flere singler på gang også. De ligger i arbeidsskuffen til produsenten.

– Når kommer albumet?

– Det er i gjære, men vi vil at folk skal bli litt kjent med oss først, sier han og legger til at de gir ut musikken sin på det Grünerløkka-baserte selskapet Vestkyst Records.

– Vi ville jobbe med flinke folk som kjenner flinke folk. For oss var det også viktig at vi er på et selskap hvor vi ikke er helt på bunnen og at de har tro på oss.

Annonsebilag