RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sint musikerfestival


Joachim Kjelsaas Kwetzinsky spiller på Youngstorget 30. og 31. mai.
Joachim Kjelsaas Kwetzinsky spiller på Youngstorget 30. og 31. mai.
Happy Days er Ny Musikks årlige musikkfest, og temaet i år er sinne. Den klassiske pianisten Joachim Kjelsaas Kwetzinsky spiller da med punkeband og støyartister.

Youngstorget: Under årets musikkarrangement på Youngstorget 30. og 31. mai er temaet sinne.

Festivalen tematiserer sinne som psykologisk fenomen, som politisk kraft og som kilde til musikals inspirasjon, sier Joachim. Han knytter neven og forsøker å se sint ut, men må selv innrømme at han ikke ser særlig skremmende ut.

Frogner-mann

Pianisten kommer fra Frogner, har klassisk bakgrunn, og avsluttet Diplomstudiet ved Norges musikkhøgskole i 2004, der han blant annet har studert med Einar Steen-Nøkleberg, Liv Glaser og Jiri Hlinka.

Han er aktiv som solist, kammermusiker og akkompagnatør i Norge og i utlandet. Under Festspillene i Bergen konkurransen, om Rikskonsertenes treårige lanseringsprogram INTRO-klassisk. i 2004, ble han av juryen berømmet for sitt profilerte programvalg, sin imponerende oversikt og forming av det musikalske stoffet, og for stor virtuositet og usentimental følsomhet i framføringen.

Med de lovordene vant Joachim konkurransen. Nå skal han altså spille med en rå og hardtslående gjeng. Band som Blodbank, Bøyen Beng, Støykoret og Norwegian Noice Orchestra kommer nok til å være mer skremmende og agressive enn Joachim og klaveret hans.

Fuck

Jeg tror det blir veldig gøy, sier han og strekker ut hendene for å vise hvordan fingrene skal legge seg utover tangentene i helgen. Pianisten skal spille på et elektronisk piano.

Youngstorget er Oslos naturlige samlingsplass for demonstrasjoner og appeller. Her kommer folkets sinne til uttrykk.

Festivalen har alt fra punk til hjemmefrontsmusikk av Harald Sæverud. Dessuten kommer en solist med et vokalverk der ordet "fuck" fremføres på 19 språk, på vegne av alle som er blitt urettferdig behandlet. Gå inn på happydays.no for fullstendig program.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere