RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sinte og hyggelige bilister

Det var kilometer med kø da aksjon "Redd Røa - Tunnel nå" stoppet gjennomgangstrafikken fra Bærum. Noen vrengte i raseri inn på fortauet for å passere køen, mens andre tok det med godt humør.

Røa: Tidlig tirsdag morgen ble flere fotgjengeroverganger på Røa sperret av gående Røa-beboere med fakler. Formålet med aksjonen var å tydeliggjøre behovet for Røatunnel. De krysset frem og tilbake i fotgjengerfeltet, mens andre delte ut informasjon til bilistene. Særlig effektiv var blokkering av fotgjengerovergangen ved krysset Sørkedalsveien/Griniveien. Blant aksjonistene var også leder av bydelsutvalget i Vestre Aker, Elin Horn Galtung. Noen bilister var tydelig rasende over forsinkelsene. Et par biler vrengte inn på fortauet og ga full gass forbi aksjonister og pressefolk. Den timelange aksjonen førte til lange køer innover i Bærum, samtidig som det sto bom stille i Søkedalsveien.
Sinte
- Noen er sinte og tuter for å markerer misnøyen, sier en av aksjonistene.
- Nå må vi vel få Røatunnel. Politikerne har jo sagt at de skal se velvillig på Røatunnel om det ble ambassade i Husebyskogen, sier en annen i forbifarten.
- Oi, han var sint, er en kommentar når en av bilistene spinner mellom fakkelbærerne. De fleste bilistene er likevel tålmodige og lager lite bråk. Bare noen få ligger på hornet for å markere misnøye. Til slutt kommer politiet med blålys snirklende mellom alle bilene, men da var aksjonen så og si ferdig. Politiet mente at de ikke hadde fått varsel om aksjonen, mens både Elin Horn Galtung og Karoline Herlofsen i aksjonsgruppen kunne forsikre om at den var varslet per mail til Majorstua politistasjon. Etter forklaringen til politiet var Herlofsen fornøyd med markeringen. Hun hadde snakket og delt ut informasjon til bilistene.
Fornøyde
- Vi er veldig fornøyde og er glade for at så mange møtte opp. Bilistene reagerte på forskjellige måter. Mange var kjempehyggelige, mens andre var veldig aggressive. Det var noen skremmende situasjoner med biler som raste nedover fortauet. I morgen vil vi ha en litt mildere aksjonsform. Vi oppnådde det vi håpet på i dag, å sette lys på det enorme trafikkproblemet som Røa sliter med. Det store oppmøtet fra media hjelper oss å få oppmerksomhet rundt saken, sier Herlofsen.
Aksjonistene virket tilfredse med den rolige markeringen over fotgjengerovergangene, selv om noen bilister truet med juling i selve Røakrysset.
- De holdt seg heldigvis inne i bilene, ler en av aksjonistene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere