*Nettavisen* Nyheter.

Sinte på Obos

Dette fugleperspektivet viser hvordan Obos Forretningsbygg ser for seg det nye bolig- og senterprosjektet på Bogerud. Illustrasjon: Obos Forretningsbygg AS Foto: ILLUSTRASJON: Obos Forretningsbygg AS

Beboere i høyblokkene bak Bogerud senter mener Obos favoriserer nye fremfor gamle medlemmer med sitt siste prosjekt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det planlagte torget sett fra oven. General Ruges vei i forgrunnen. Foto: Illustrasjon: Obos Forretningsbygg AS

BOGERUD: Nylig presenterte vi Obos’ utbyggingsplaner for Bogerud senter, som blant annet inkluderer tre blokker på opptil syv etasjer.

LES OGSÅ: Vil bygge ut Bogerud

Dette har satt sinnene i kok hos Obos-medlemmer i høyblokkene bak senteret.

– Moralsk dilemma

Mandag denne uken troppet Richard Eriksen opp i åpen halvtime hos Østensjø bydelsutvalg (BU), på vegne av noen av beboerne i Stallerudveien.

– Det er bokstavelig talt skyggesider ved prosjektet. Vi blir liggende i skyggen bak de nye blokkene. Vi mister de gode sol- og utsiktsforholdene som dere vil tilføre de nye leilighetene. Dette er et moralsk dilemma for Obos, raste Eriksen etter at eiendomsutvikler Dag Christer Øverland i Obos hadde benyttet åpen halvtime til å presentere planene for BU.

Eriksen sa at beboere helt opp til sjette etasje vil bli rammet, og lurte på hvorfor Obos absolutt må bygge «monsterblokker» på syv etasjer der.

Skal møte styreleder

Obos svarte at de har opprettet kontakt med styreleder i borettslaget for å gå gjennom planene, og at de da også vil vise diagrammer med sol- og skyggekonsekvenser.

– Enkelte vil få redusert utsikt, det er en konsekvens av utbygging overalt. Vi har nå kommet med et forslag, og så får vi ser hvordan det ender opp, svarte Øverland.

Enstemmig anbefaling

Østensjø BU gikk enstemmig inn for bydelsdirektørens innstilling om å anbefale planinitiativet.

I tillegg bemerket de at utbyggingen vil gi trafikkbelastninger, samt at de anmoder om at barn/unge hensyntas ved etablering av oversiktlige, bilfrie soner med gang- og sykkelveier adskilt fra øvrige transportårer. Videre anmodes det om at grøntområdene tilrettelegges særskilt for aktiviteter for barn og unge, samt at uteområdene støyskjermes.

Dette er momenter som Obos ifølge sin presentasjon stort sett allerede har innarbeidet i planene sine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.