*Nettavisen* Nyheter.

Sira Myhre møter Enquist

Aslak Sira Myhre møter PO Enquist i kveld, og folk strømmer til Litteraturhuset.

I kveld kommer Per Olav Enquist til Litteraturhuset. Det er smekkfullt selv i sidelokalet der møtet vises på skjerm. Likevel er det muligheter.

-Hvordan kunne det gå så dårlig, når det egentlig gikk så godt?, er tittelen på foredraget med den svenske forfatteren som vekker slik interesse blant litteraturinteresserte.Så er det da også et møte med Enquist verd å få med seg. Ingen svensk bok utgitt i 2008 har høyere litterært innhold enn Enquists Ett annat liv. Jeg våger til og med å påstå at dette er årets store bok i Europa, skrev Gabi Gleichmann i Aftenposten. Enquists memoarroman Et annet liv kommer nå på norsk, og han selv kommer til Litteraturhuset for å snakke om sitt forfatterskap. Som barn satt Enquist for det meste og tegnet oppdiktede kart. Barndommens verden strakk seg for ham ikke lenger enn til Bureå. Likevel skulle han komme til å reise og bo store deler av sitt liv utenlands - i Berlin, New York, Paris, København. Skuespillet Tribadenes natt brakte ham helt til Broadway. Som forfatter fikk han et stort, internasjonalt
gjennombrudd.

Personlig krise

Samtidig vokste en personlig krise fram. Hvordan kunne det gå så dårlig, når det egentlig gikk så godt, er spørsmålet som stilles når Litteraturhusets Aslak Sira Myhre møter forfatteren til samtale.

Fullt-men plass

Det er altså fullt på overføringen i Nedjma, men samtalen overføres også direkte til TV-skjermer i LesBar (Kafe Oslo) og i Sjeherasad (3. etasje). Her er det ingen plassreservasjon, opplyser Litteraturhuset på sin hjemmeside.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.