*Nettavisen* Nyheter.

Siri farger sommerfugl mot abortforbud

STØTTEFARGER: Siri Nilsen farger en sommerfugl for å vise sin støtte i Amnestys solidaritetskampanje i kampen mot abortforbud i Nicaragua. Foto: FOTO: AI

En rekke kjente fjes farger sommerfugler for Amnesty i en aksjon mot abortforbud.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIKTIG: Siri synes kampen mot abortrforbud er en viktig sak og at det er fint å kunne bidra med å vise sin støtte. Foto: FOTO: AI

LØKKA: I sommer gjennomfører Amnesty en solidaritetsaksjon for kvinner i Nicaragua der det i 2008 kom et totalforbud mot abort. I den forbindelse får de kjente folk til å fargelegge sommerfugler som er symbolet for solidaritetskampanjen.

Del på Facebook

Fredag farget datteren til Lillebjørn Nilsen, Siri Nilsen, sin sommerfugl på Vespa på Grünerløkka.

– Hvis man har mulighet til å stille opp for en god sak bør man stille. Menneskerettigheter er alltid viktig, og denne saken er også viktig, sier Siri Nilsen som både er musiker og danser.

– Jeg liker å gjøre en liten del av noe som er mye større. Det er en fin måte å bidra med å tegne en sommerfugl i solen, sier hun.

Totalforbudet som ble innført i juni 2008 har resultert i at kvinner i Nicaragua ikke en gang kan ta abort når deres liv og helse er i fare.

Forbudet medfører at det ikke lenger er lov å ta abort etter incest og voldtekt, eller når graviditeten truer kvinners liv og helse.

Den strenge loven bidrar også til at jenter og kvinner som har spontanabortert kan risikere å bli mistenkt og straffet for å ha tatt abort.

– Etter 22. juli har det vist seg at støtte utenifra betyr noe. Det betyr noe at man vet at andre følger med og støtter opp. Det er en trøst å vite at man ikke er alene, at problemer ikke blir bagatellisert, sier Siri Nilsen etter å ha fargelagt sin støttesommerfugl for Amnesty.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.