Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siri farger sommerfugl mot abortforbud

STØTTEFARGER: Siri Nilsen farger en sommerfugl for å vise sin støtte i Amnestys solidaritetskampanje i kampen mot abortforbud i Nicaragua.
STØTTEFARGER: Siri Nilsen farger en sommerfugl for å vise sin støtte i Amnestys solidaritetskampanje i kampen mot abortforbud i Nicaragua. Foto: FOTO: AI
En rekke kjente fjes farger sommerfugler for Amnesty i en aksjon mot abortforbud.

VIKTIG: Siri synes kampen mot abortrforbud er en viktig sak og at det er fint å kunne bidra med å vise sin støtte.

LØKKA: I sommer gjennomfører Amnesty en solidaritetsaksjon for kvinner i Nicaragua der det i 2008 kom et totalforbud mot abort. I den forbindelse får de kjente folk til å fargelegge sommerfugler som er symbolet for solidaritetskampanjen.

Del på Facebook

Fredag farget datteren til Lillebjørn Nilsen, Siri Nilsen, sin sommerfugl på Vespa på Grünerløkka.

– Hvis man har mulighet til å stille opp for en god sak bør man stille. Menneskerettigheter er alltid viktig, og denne saken er også viktig, sier Siri Nilsen som både er musiker og danser.

– Jeg liker å gjøre en liten del av noe som er mye større. Det er en fin måte å bidra med å tegne en sommerfugl i solen, sier hun.

Totalforbudet som ble innført i juni 2008 har resultert i at kvinner i Nicaragua ikke en gang kan ta abort når deres liv og helse er i fare.

Forbudet medfører at det ikke lenger er lov å ta abort etter incest og voldtekt, eller når graviditeten truer kvinners liv og helse.

Den strenge loven bidrar også til at jenter og kvinner som har spontanabortert kan risikere å bli mistenkt og straffet for å ha tatt abort.

– Etter 22. juli har det vist seg at støtte utenifra betyr noe. Det betyr noe at man vet at andre følger med og støtter opp. Det er en trøst å vite at man ikke er alene, at problemer ikke blir bagatellisert, sier Siri Nilsen etter å ha fargelagt sin støttesommerfugl for Amnesty.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!