Sirkus, sang og break

West End Studio med Mamma Mia, på scenen i fjor.

West End Studio med Mamma Mia, på scenen i fjor. Foto: FOTO: UTLÅNT

Trommeslag og felemusikk ønsker små og store velkommen til årets Barnekulturdag i Nordberg kirke. Vær forberedt på real moro.

Klikk på bildet for å forstørre.

I verkstedet er det bare fantasien som setter grenser.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sirkus Pilar byr på spennende triks og store høyder.

Klikk på bildet for å forstørre.

Søstrene på Værket byr på eventyr.

NORDBERG: – Dette er som kjent en barnekulturfest der lokale aktører får vise seg frem og alle kan få en flott kulturopplevelse, sier arrangementansvarlig Ulrika Tivert Sølvberg.

Scenekunst

Det hele starter med festforestilling i kirken fra klokken 13.00 til 14.00. Konferansier Berit “Fantorangen” Nermoen viser publikum vei gjennom sirkus, rytmelek, trommer, sang og dans.

– På scenen møtes tradisjonelle og moderne kunstuttrykk, barn og voksne, amatører og profesjonelle. En flott opplevelse for hele familien, sier Sølvberg.

Utforskning

Det blir nytt og gammelt i skjønn forening når breakdancer Erlend Jahr danser sammen med folkedansgruppen fra 2. og 3. klasse på Kringsjå skole. Erlend inngår i breakdanskompaniet Floorknights Crew som kom på delt 2. plass i Norske Talenter.

Floorknights er Norges største og lengst levende breakdanskompani. De er kjent for å utforske og kombinere ulike dansesjangrer.

West End Studio stiller med et fengende musikalnummer og Cirkus Pilar med barn og voksne viser frem litt av sitt nysirkus-show. Den norske Ballettskolen (DNBS) viser en smakebit fra sin versjon av Nøtteknekkeren og man kan nyte sølvgutten Marcus Dawson. Megakoret, som består av mange 5-åringer i bydelens vestre del, avslutter forestillingen med sin sjarmerende sang.

– Etter festforestillingen, mellom klokken 14.00 til 16.00 er det forskjellige aktiviteter i Ungdomshuset og barnehagen. Her kan alle kan finne noe de liker, sier Sølvberg.

Verksted og eventyr

I Kirkestuen blir det opptreden av barn og unge fra bydelen. Her kan man blant annet få se dansere, musikere og korps.

I Ungdomshuset/barnehagen står kreativitet i fokus med hobbyverksted der barna kan utfolde seg.

– Verkstedet har vært et veldig populært tilbud og i år utvider vi med et rom ekstra. Klokken 14.15 er det eventyrforestilling av Søstrene på Værket og en time senere teaterforestilling med Karius og Baktus i kirken.

Lokale korps og idrettslag vil sørge for at man kan kjøpe mat og drikke underveis.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.