RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste dans på Trollvann


Anny Aspen og Harald Hansen er faste gjester når Trollvassgjengen spiller til dans. Nå blir de med musikantene til Årvoll gård.
Anny Aspen og Harald Hansen er faste gjester når Trollvassgjengen spiller til dans. Nå blir de med musikantene til Årvoll gård. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Fredag var en årelang trekkspilltradisjon i Trollvannstua over.

GREFSENKOLLEN: – Det er klart det er vemodig! Det er litt rart at det er slutt.

Kari Mansåker, «spellemannsenke» kaller hun seg, har tatt turen fra Lindeberg til Trollvann med mannen Sven hver uke i tre år. Men «Trollvassgjengen» har spilt opp til dans ukentlig i en årrekke. Hvor lenge er det ingen som helt vet, men i alle fall ti år.

En stor familie

– Vi stortrives her. Du ser jo at vi er som en storfamilie. Det er den samme gjengen som kommer igjen og igjen, sier Mansåker.

Denne siste fredagen er stua full av glade fjes. Når Trollvassgjengen klemmer til med glade toner, spretter flere par opp.

Et av dem er Anny Aspen og Harald Hansen fra Sagene.

– Vi er her nesten hver uke. Dette er sånn musikk vi liker, sier Hansen.

Det går i gammeldans, polka og swing.

– Og så holder vi oss i form med dansen, forklarer Aspen.

Se flere bilder fra Trollvassgjengens: Siste dans på Trollvannstua

Fortsetter på Årvoll

I helgen stengte Trollvannstua for sesongen. Først i august skal den etter planen gjenåpne, da i nyoppusset stand og med nytt vertskap. Musikantene håper tradisjonen kan fortsette.

– Og ja da, vi kommer tilbake! gliser Sverre Nordli: – Oss blir de ikke kvitt så lett.

Også Kari Mansåker håper gjengen snart kan vende tilbake.

– Vi håper de neste bestyrerne vil ha oss her. Dette arrangementet har trukket mye folk. Det er mange pensjonister som finner veien hit hver gang, i tillegg er det stadig dagsentre fra sykehjem over hele byen som tar turen hit, sier hun.

Men selv om Trollvanneventyret foreløpig er over, forsikrer Mansåker at det ikke er kroken på døra for det gode miljøet. Trollvassgjengens toradere og femradere flytter nemlig til Årvoll gård. Der vil de fortsette å spille opp til dans, hver tirsdag fra klokka 11 til 13.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere