RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste kveld for Tramteatret

– Når vi går av scenen er vi ferdige med Tramteatret. Ikke noe vemod, lover Jon Nyutstumo foran kveldens avskjedsfest i Oslo.

OSLO: – En morsom tid og jeg er glad for at vi har vært en bra gjeng som har gått veldig god dammen. Nå skilles vi som venner, sier John Nyutstumo.

Han ble rikskjent som «Ronny» fra Tramteater-seriene på Nrk på 80-tallet.

Radio, video og konsert

Avskjedsfesten, hvor Anne Lindmo, kjent fra blant annet «Store Studio», er konferansier, avvikles på Chateau Neuf og starter med en førpremiere på radiodokumentaren «Tramteatrets siste sang».

Nrk har snakket med oss og har hentet fram en del fra arkivet og har laget en 45-minutters dokumentar som skal sendes senere på P2, forteller Nyutstumo.

Deretter blir det visning av en privat video som er blitt gjenfunnet og til slutt skal Tramteatret ha en minikonsert, med premiere på den nye sangen: «Så lenge verden består».

– Det er en litt bluesaktig låt, hvor teksten spinner rundt figurene i Pelle Parafin-serien. Den blir framført for første og siste gang, lover Nyutstumo.

– Vemodig?

– Nei. Det blir en hyggelig festkveld, men når vi går av scenen er vi ferdige med Tramteatret. Vi ga oss offisielt i 1986 men har hatt en del gjenforeningskonserter og nostalgiforestillinger rundt omkring i landet. Nå er vi spredd for alle vinder og har alle våre egne prosjekter. For min egen del følte jeg meg egentlig mentalt ferdig med Tramteatret for mange, mange år siden.

– Det er for øvrig bare jeg som har fast jobb i teater i dag, resten av gjengen er har blitt alt fra frilansmusikere til miljøarbeidere og konservatorer, sier Nyutstumo, og legger til:

– Et av medlemmene, Kai Evald «Billy» Johansson, som spilte figuren «Billy Betong» døde i 2007 og er ikke blant oss lenger. Min søster, Kirsti, tok over plassen til Billy som bassist.

– Morsom tid

– Hvordan ser du på din tid i Tramteatret?

– Det var noen flotte år og ei morsom tid, og jeg er glad for at jeg fikk være med på eventyret. Det finnes utallige historier rundt oss, som skal bli nedfelt i en biografi som kommer til høsten, skrevet av NRK-medarbeideren Line Alsaker, og vi er vel et stykke kulturhistorie i norgessammenheng. Til tider var det beintøft for vi måtte produsere nye ting hele tiden samtidig som vi turnerte. Men vi var en stor venneklikk som holdt sammen i tykt og tynt, og vi vil fortsatt ha et nært vennskap selv om Tramteatrets tid er over.

På 80-tallet besto Nrk av en kanal. Nyutstumo og resten av Tramteater-gjengen ble a-kjendiser over natten da de fikk lage en tv-serie som skulle gå inn under ungdomsmagasinet «Halv-sju».

– Med en gang man viste fram trynet sitt på skjermen var det gjort. Vi ble ikke akkurat spyttet etter på gaten, for vi lagde jo underholdning på tv, så stort sett var det bare moro å bli gjenkjent, erindrer Nyutstumo, som hadde med søsteren sin Anne i teatergruppen. Hun spilte «Ragna Rekkverk» i Pelle Parafins Bøljeband.

Også Hamars Henning Westeng har vært innom Tramteatret, som trommisen «Kåre Kelner».

Jon Nyutstumo var den som offisielt avsluttet Tramteatret på avskjedskonserten på Aker Brygge i 1986. I kveld gjør han det trolig igjen:

– Da sa jeg: «Takk for oss!», så var vi ferdige med det. Det eneste som er ergerlig denne gangen er at jeg ikke får være med på festen etterpå, for dagen etter har jeg premiere i Sør-Aurdal på min enmannsforestilling «Mannslagerhola» av Mikkjel Fønhus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere