RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste kveld i barnehagen

Mange voksne fant veien tilbake til Tyrihans barnehage på Karlsrud en siste gang for å mimre og si farvel før barnehagen rives.

KALRSRUD: Barnehagen har jo ikke forandret seg i det hele tatt, den er bare blitt "større", sier Karianne Engen Kjernsvik som gikk i barnehagen i 1979.
Torsdag var hun sammen med mange andre tilbake i Tyrihans barnehage for å mimre og si farvel. De små rommene i den lille barnehagen var fylt av voksne som enten hadde gått i barnehagen selv, eller jobbet der.

Annerledes

De gamle tyskerbrakkene er nedslitte og upraktiske og skal rives i slutten av februar. Til høsten skal et nytt og moderne bygg stå ferdig.
Det er litt vemodig at den skal rives, det er jo et lite og koselig hus. Det blir nok annerledes når det nye er ferdige, sier Siri Oestreich Nielsen som også har gått i Tyrihans.

Første kull

En annen som var tilbake på gamle tomter var Arne Aasgaard. Han gikk i det første kullet som startet i Tyrihans barnehage da den åpnet høsten 1951. Han bor fortsatt på Karlsrud, men har ikke vært inne i barnehagen siden han sluttet der i 1954. Jeg har mimret en del siden jeg fikk vite om denne kvelden. Det er litt rart å være tilbake i barnehagen, det vekker mange minner, forteller han.
Arne Aasgaard har med et bilde av det første kullet som startet i barnehagen. Bildet er trolig tatt en gang vinteren 1952-53, da det ble arrangert karneval.
Da husker jeg at det hang ei tretønne fylt med godteri fra en av takbjelkene. Vi slo løs på tønna og det var en stor opplevelse da det endelig gikk hull på den og godteriet flommet ut. Det hadde vært spennende å treffe andre som gikk i det første kullet, men jeg tror jeg er den eneste her i kveld, sier Arne Aasgaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere