RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste rest av jul

Det kan virke rart å åpne 24 kalenderluker nå i januar, men det gjør ingenting når det er underholdende luker i regi av "Bare slemme barns musikkteater".

Bjerke: I en vinter der regn og vind har overtatt for snø og kulde, blir terskelen lav for å ta imot litt julestemning. Dramagruppen "Bare slemme barns musikkteater" satte i helgen opp sin juleforestilling igjen til glede for både tilskuerne og flodbølgeofrene i Asia.
Store deler av forestillingen er bygd opp rundt pinlige generasjonskonflikter mellom barn og voksne. Når mamma høylytt dukker opp på kjøpesenteret med datterens gjenglemte tamponger, vet man ikke om man skal gjemme ansiktet i hendene eller le høyt. Overivrige foreldre på sidelinja og lite forståelsesfulle lærere kan også skape mange pinlige situasjoner.
Vi spilte tidligere en topp ti-liste over pinlige situasjoner for organisasjonen Voksne for barn. Det var vi veldig fornøyd med, og vi opplevde at voksne brast i gråt da læreren endte opp med å trakassere en elev, forklarer instruktør Morten Fagerli. Før jul ble de ti stykkene bygd ut til en julekalender med 24 luker. Her var det både flere pinlige situasjoner og små porsjoner med julestemning.
Homofil jul
Julestemningen kom sterkt mot slutten av det tre kvarter lange stykket dog i en litt spesiell versjon. Blåfjell var nemlig byttet ut med det svært feminine rosafjell, der både gutter og jenter er veldig opptatt av å ta seg godt ut.
Rosafjell var det morsomste. Da var jeg og kameraten min homser sammen med to berter, smiler Brage Fredriksen (13). Han utgjør sammen med en rekke klassekamerater fra fjorårets syvendeklasse på Løren skole ensemblet i "Bare slemme barns musikkteater". Etter en forestilling på skolen, bestemte de sammen med instruktør Morten Fagerli og musikerne Trine Andresen og Frode Andresen å fortsette med teater. Og de tidligere elevene angrer ikke på det.
Det er kult å vise seg frem og stå på scenen og gjøre morsomme ting, sier Kristine Syversen (13).
Og så er det morsomt når folk ler av deg, og det gjør de i teater, følger Brage Fredriksen opp.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere