RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Siste sjanse på Bogstad


Bo Callander (nærmest) fulgte nøye med da Pål E. Torkildsen fra Naboaksjonen mot kunstisbane redegjorde for sine synspunkter. Foto: Vidar Bakken
Bo Callander (nærmest) fulgte nøye med da Pål E. Torkildsen fra Naboaksjonen mot kunstisbane redegjorde for sine synspunkter. Foto: Vidar Bakken
Tilhengere og motstandere av kunstisbane på Bogstad møtte Byutviklingskomiteen da denne hadde befaring på Bogstad.

BOGSTAD: Tone Tellevik Dahl (A) ledet komiteen og var krystallklar på at kun ny informasjon som kunne belyse saken skulle fremmes. Dette var siste sjanse til å fremme synspunkter.

For stort

En representant for Byantikvaren redegjorde for etatens motstand av kunstisbane. Han understreket hvilke nasjonale kulturhistoriske verdier som området med Bogstad gård som naturlig midtpunkt representerte.

Plan- og bygningsetaten mente prosjektet var for stort og omfattende og ville påvirke omgivelsene med hensyn til lys og trafikk.

Godt tiltak

Byrådssekretær for byrådsavdeling for byutvikling, Ståle Hagen (H), redegjorde for byrådets standpunkt, hvor de går inn for Røa idrettslags forslag til reguleringsplan.

– Det er et godt tiltak for barn og unge i randsonen av Marka, hvor det ellers spilles golf syv til åtte måneder i året. Jeg kan ikke se at dette vil være forstyrrende i forhold til Bogstad gård, sa Hagen blant annet, og han opplyste også at planene uansett måtte stadfestes av Miljøverndepartementet.

Vinn – vinn situasjon

Leder for komiteen for byutvikling, miljø og samferdsel i Bydel Vestre Aker, Arild Gjervan (H), mente dette var en vinn–vinn-situasjon med hensyn til sambruk.

– Dette er et område som er dødt og som ikke er i bruk om vinteren og representerer ikke noe tap av friluftsområde, sa Gjervan og viste til at planområdet tidligere var sandtak og søppelfylling og neppe representerte verdier av nasjonal verdi. Han viste også til muligheten for elevene ved Bogstad skole.

– Vi kjemper for den uorganiserte idretten. Hver eneste dag er det 400 barn fra skolen som kan benytte banen, sa Gjervan.

Ikke synlig fra Bogstad

Bo Callander fra prosjektgruppen for kunstisbane satte spørsmålstegn ved Byantikvarens vurderinger. Han viste blant annet til at banen ikke vil bli synlig fra Bogstad gård og at den allerede flate driving rangen neppe kunne være en del av det bølgende landskapet som Byantikvaren refererte til.

– Byantikvaren har også lagt vekt på den historiske viktige Ankerveien i sin begrunnelse. Da kan jeg informere om at Byantikvaren har tillatt at Ankerveien blir gravd opp i hele sin lengde forbi dette området i forbindelse med at det skal legges ny vannledning, sa Callander.

Alternativ på Huseby

Pål E. Torkildsen fra Naboaksjonen mot kunstisbane ville vite hvorfor byrådet gikk inn for en konfliktfylt løsning, når det var andre løsninger som innebar mindre konflikt med hensyn til brudd på Markagrensen og bevaring av kulturhistoriske verdier.

– Plan- og bygningsetaten har blant annet bedt om å få utredet et alternativ på Huseby, som vil være mye mindre konfliktfylt, sa Torkildsen.

Han mente at de planlagte lysmastene representerte lysforurensing og ville bli godt synlige fra Bogstad. Han understreket også at utvidelse av Tryvann/Wyllerløypa sammen med kunstisbane vil generere mye mer trafikk i området og at konsekvensene må utredes.

Spørsmålet om lysforurensing ble imøtegått av den som hadde ansvaret for belysning av banen i prosjektet. Han mente at ny teknologi gjorde at dette ikke kan sammenliknes med andre baner med eldre teknologi.

Gikk inn for bane

Saken var oppe i Samferdsels- og miljøkomiteen i rådhuset før påske. Ap, Høyre, FrP, Venstre og SV slutter seg til byrådets vurderinger, som går inn for Røa idrettslags forslag til kunstisbane. Byutviklingskomiteen skal behandle saken i møte 7. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere