*Nettavisen* Nyheter.

Siste sjanse!

Vil du oppleve Klima X må du være rask! Torsdag er siste sjanse, etter det tas utstillingen ned, etter to år. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Selv om det er jul, er liv på museet. Den prisbelønnede – og høyaktuelle – «Klima X»-utstillingen har sine tre siste dager på Kjelsås.

Klikk på bildet for å forstørre.

Støvlene må på før en kan entre utstillingen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Klikk på bildet for å forstørre.

Klima X. Foto: Teknisk Museum

KJELSÅS: Til og med onsdag 30. desember, «lille nyttårsaften», kan du få med deg den prisbelønnede utstillingen Klima X.

Prestisjeutstilling

Utstillingen som museet selv omtaler slik: «Føl klimaendringene på kroppen, besøk klimavitner, stem med støvelen, si din mening, bli provosert og engasjert!» har blitt kåret til Nordens beste utstilling, og også vunnet en internasjonal prestisjepris for vitensentre.

Alle får låne de karakteristiske gule Klima X-gummistøvlene på museet, slik at de bokstavelig talt kan vasse ut i utstillingen. Støvlene selges også i museumsbutikken.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak Teknisk-suksessen

Klima X ble åpnet i desember 2007 av fredsprisvinner og leder av FNs klimapanel, Rajendra K. Pachauri og statsminister Jens Stoltenberg. Utstillingen har vært en av museets mest populære, og i begge årene den har stått har Teknisk Museum satt besøksrekord.

Det skjer mer

Det skjer også flere ting i julen på museet. Besøkende kan lære å lage proffe papirfly og enkle propeller, programmer roboter og prøv nye familiespill. I Planetariet kan man lære stjernetitting med en julevri.

Museet holder åpent i dag (11-18) og mandag til og med onsdag i romjulen (10-18).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag