*Nettavisen* Nyheter.

Siste skrik fra Rodeløkka

The Screaming End karakteriserer seg selv som et jammeband. Men vi går ikke på bare scenen for å slå an en akkord og se hvordan det bærer, sier Christopher Gibb. FOTO: PROMO

Gutta i The Screaming End synes det er på tide at 80-tallsfenomenet i musikkverdenen ebber ut. Nå er de klare med sin egen æra.

RoDELØKKA: Det er kun 70-tallet som hadde noe å bidra med på musikkfronten. Vi pakker det bare inn i et 2009-skall, sier gitarist og vokalist Christopher Gibb i østkantbandet The Screaming End.

For tre uker siden slapp de sin debut-ep og innspillingene til første musikkvideo er i gang for fullt. Det er spennende tider for gjengen med øvingslokaler på Sjokoladefabrikken.

Vi har tenkt å filme mens vi kjører rundt i en taxi på østkanten. Så gjelder det å se om vi faktisk gjennomfører ideen, sier Gibb. For at det er rom for mye kunstnerisk frihet, er det ingen tvil om. Med mantraet «det skal ikke være noen regler», kaster de fire bandmedlemmene seg gladelig ut i en herlig mix av post-punk, indie-rock og prog-rock.

Vi karakteriserer oss litt som et jammeband. Veldig mye av musikken til nå har kommet fram ved at vi spiller helt fritt sammen, forteller Gibb mens trommis Petter Falkung understreker at det riktignok er en slags rød tråd i det hele.

Vi skjønner fort hvordan vi skal ta låta videre.

27. november kan du oppleve bandet i Bjørvika, nærmere bestemt i Skuret 49. Drømmen om Eurpoa-turné er i høyeste grad også til stede, men Gibb forsikrer at det også blir flere muligheter til å oppleve dem i gamlelandet:

Vi er langt fra ferdig med Oslo ennå.Vi er langt fra ferdig med Oslo ennå

Christopher Gibb

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.