*Nettavisen* Nyheter.

Sitter på vippen

Om det skal bli godsterminal på Nyland Syd eller ikke, avgjør Oslo Arbeiderparti. Foreløpig vil partiet verken si ja eller nei.

Nyland: ROM Eiendomsutvikling (tidligere NSB) ønsker å bygge godsterminal på Nyland Syd. Området mellom Alna og Grorud verksteder har et areal på 225 mål. Av disse er 78 mål satt av til en eventuell ny terminal.

Bestemmer utfallet

Oslo Arbeiderparti sitter med nøkkelen til hva området på Nyland Syd skal brukes til. Noen avgjørelse har partiet ikke tatt.
Jeg kan ikke svare ja eller nei til en ny terminal på Nyland Syd nå. Først må vi ha en intern diskusjon i bystyregruppa og i partiorganisasjonen. I tillegg må bydelsrepresentantene få anledning til å si sin mening, sier Rina Brunsell Harsvik som er nestleder i byutviklingskomiteen og fraksjonslede for Arbeiderpartiet.

Miljøperspektiv

Skal Oslo Arbeiderparti si ja eller nei til Nyland-syd, må det tas stilling til om Nyland Syd skal være et terminalområde eller et friområde.
Viktig er også miljøperspektivet. Det dreier seg om transport og varefrakt skal gå på vei eller bane.
Vurderingen av miljøkonsekvensene her vil være avgjørende for vårt svar, sier Rina Brunsell Harsvik.

Boligutvikling

Andre vurderingen som Oslo Arbeiderparti vil gjøre, er om området egner seg til boligutvikling.
Dette gjelder jo særlig hvis vi skulle få et lokk over E6. Da er det mulig med boligbygging på steder som det ikke er mulig å tenke seg i dag, avslutter Rina Brunsell Harsvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.